Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο Κώδικας Δεοντολογίας αφορά ποδοσφαιρικά αδικήματα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η ΕΠΟ είναι ίσως η μοναδική ομοσπονδία χώρας που έχει Κώδικα Δεοντολογίας, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και μετά από επιστολές που έστειλε η ίδια στις υπόλοιπες. Η ΕΠΟ έδειξε ότι δεν φοβάται τίποτα και παρότι έλεγαν ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις στο εσωτερικό της, σήμερα η Εκτελεστική της Επιτροπή (σ.σ. ή αλλιώς το ΔΣ) ψήφισε τον Κώδικα Δεοντολογίας.
Οι διατάξεις του αφορούν παραπομπές για ποδοσφαιρικά αδικήματα. Για παράδειγμα: Αν υπάρχει δωροδοκία, θα πρέπει να υπάρχουν ...μάρτυρες, ποσά κτλ. Σημερινό παράδειγμα ο Πανελευσινιακός, ο οποίος παραπέμφθηκε στα πειθαρχικά όργανα, όμως αθωώθηκε.
Αν η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφασίσει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά αδικήματα θα πρέπει να πάρει τον φάκελο της δικογραφίας του ποδοσφαίρου, να διαχωρίσει τα ποινικά και να ασχοληθεί μόνο με τα πειθαρχικά.
Με βάση τη μέχρι τώρα διαδικασία πρέπει να προηγηθεί δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, με βάση τον φάκελο της δικογραφίας και αφού πρώτα ζητήσει να τον παραλάβει.
Αυτά ισχύουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ η Εκτελεστική της Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει αν θα εκπέσει ένας παράγοντας από το αξίωμα του και χρειάζεται αμετάκλητο βούλευμα.
Αλλα είναι τι θέλει ο καθένας και εντελώς διαφορετικά αυτά που ισχύουν σύμφωνα με τους κανονισμούς….