Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ  Ι. ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Καθίσταται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, ώρα 8:30 μ.μ.Προεόρτιος ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Κυριακή 14 Αυγούστου 2016, ώρα 7:30 μ.μ.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, θείου κηρύγματος και στη συνέχεια Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη - Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως.
Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, ώρα 7:00 π.μ.Όρθρος, Αρχιερατική Χοροστασία και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
2. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων ανακοινώνεται ότι, χάριτι Θεού, θα τελεσθεί ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, για την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016, από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής, κατά την διάρκεια της οποίας θα ψαλλούν και τα Ιερά Εγκώμια, ενώπιον του ανθοστόλιστου ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ.
Ώρα ενάρξεως: 8.30 μ.μ.
Πέρας Θείας Λειτουργίας: 12.30 π.μ.
            Στην Ιερά Αγρυπνία θα ψάλει η Χορωδία « ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ» της ...
Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή.
Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν την Χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.
3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Γίνεται γνωστό ότι την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), στην περιοχή «Σουβάλα», σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 12 Αυγούστου, ώρα 8:30 μ.μ.ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Κυριακή 14 Αυγούστου, ώρα 7:30 μ.μ.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη - Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως.
Δευτέρα 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη - Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως.
4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΑΡΗ ΔΙΡΦΥΩΝ
Από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 πανηγυρίζει το Ιερό Μετόχιο της Παναγίας Χιλιαδούς, στη Λάμαρη Διρφύων, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Κυριακή 14 Αυγούστου, ώρα 7:00 μ.μ.Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.
Δευτέρα 15 Αυγούστου, ώρα 7:00 π.μ.Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα προσφερθεί προς όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, ευλογημένο φαγητό-πανηγύρι.
5. ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ
Γίνεται γνωστό στους ευσεβείς χριστιανούς ότι ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016), στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ, θα τελεσθεί στις 7.30 το απόγευμα, σύμφωνα με παλαιά παράδοση, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, θα ψαλλούν τα Εγκώμια για την Κοίμηση της Θεοτόκου και θα λιτανευθεί ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, σύμφωνα με την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Καλούνται οι ευλαβείς χριστιανοί μας να προσέλθουν στο ταπεινό, μα τόσο φιλόξενο Μοναστηράκι της Παναγίας μας, για να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και Μητέρας πάντων ημών.
6. ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμε τους ευσεβείς χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ότι το πρωί της Τρίτης 16ης Αυγούστου 2016,  θα τιμηθεί πανηγυρικά η ιερά μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Στις 6.45 π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος, στις 7.30 π.μ. θα λάβει χώρα η Αρχιερατική Χοροστασία  και στις 8.20 π.μ. θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.
Κατά την διάρκεια της Ι. Πανηγύρεως, οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και τεμάχιο του Ι. Λειψάνου του Αγίου Τιμοθέου, το οποίο με ευλάβεια φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη.
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ  ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
Γίνεται γνωστό ότι, συν Θεώ, πανηγυρίζει με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα το Ιερό Προσκύνημα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδος, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
·           Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, ώρα 8:30 μ.μ.: ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, με Επιτάφιο και Εγκώμια της Παναγίας μας.
·           Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια Λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Φανερωμένης.
·           Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.
Σε όλες τις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος καλεί όλα τα μέλη του ευσεβούς ποιμνίου του να προσέλθουν και να λάβουν την Χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.