Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ξεκίνησαν τα “Κυζίκεια”

    Mε την συναυλία της Δημοτικής Χορωδίας “Δώδεκα Απόστολοι”, υπό την διεύθυνση της μουσικού Δέσποινας Λαθούρα, ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης 2 Αυγούστου στο λιμάνι της Ν. Αρτάκης, τα φετινά “Κυζίκεια”.
     Πρόκειται για μια σειρά μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται από τον Δήμο Χαλκιδέων και τον Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας και οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Αυγούστου.
    Την έναρξη των “Κυζικείων” κήρυξε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο, που είχε κατακλύσει το χώρο του λιμανιού,...

για την παρουσία του και την στήριξη στον πετυχημένο αυτό θεσμό των “Κυζικείων”.
    Με την ευκαιρία ο δήμαρχος υπογράμμισε την σημασία της συλλογικής προσπάθειας και αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές στιγμές που διέρχεται ο τόπος, προβάλλοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιτυχημένη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νέων Ανδρών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Χαλκίδα.
    Μάλιστα, διευκρίνισε ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια πρέπει να είναι καθημερινό ζητούμενο για τον καθένα ξεχωριστά, για να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα. Η συλλογικότητα είναι η απάντηση στην ατομικότητα και την ιδιοτέλεια, όπως τόνισε, ιδιαίτερα για όσους ασχολούνται με τη δημόσια ζωή του τόπου.
    Παράλληλα, ο Χρήστος Παγώνης ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερο βάρος σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Χαλκιδέων και ήδη σε αυτή της Ν. Αρτάκης έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις και έχουν δρομολογηθεί για το άμεσο μέλλον πολύ περισσότερες.
    Σύντομη αναφορά στο θεσμό των “Κυζικείων” έκανε η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη, τονίζοντας ότι, εκτός των άλλων, δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι ντόπιες δυνάμεις στον πολιτιστικό τομέα.
    Η συναυλία ολοκληρώθηκε με απονομή αναμνηστικών σε όλα τα μέλη της χορωδίας από την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Αρτάκης Ρούλα Μαντζάνα
.