Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΚΕΔΕ προς Γεροβασίλη: Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους δήμους

«Μην πυροβολείτε την Αυτοδιοίκηση»

«Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους δήμους. Αντίθετα, θα αναβαθμιστεί η λειτουργία τους, αν περάσει στους δήμους η ευθύνη λειτουργίας τους» απαντά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γ. Πατούλης σε σχετική δήλωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.
Ο κ. Πατούλης κάλεσε την υπουργό να «σταματήσει να πυροβολεί την Αυτοδιοίκηση» και να «φροντίσει να δοθεί έγκυρη νομοτεχνικά λύση στο πρόβλημα της νόμιμης πληρωμής της μισθοδοσίας των χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα ....
των δήμων, των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν με απόφαση της κυβέρνησης».
Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει στην υπουργό ότι όσες υπηρεσίες και υποδομές πέρασαν στους δήμους τα τελευταία 30 χρόνια, πέρασαν από το κράτος, όπως η συντήρηση των σχολείων και οι παιδικοί σταθμοί όχι μόνο δεν καταργήθηκαν αλλά και παρέχουν σήμερα αναβαθμισμένες ποιοτικές υπηρεσίες, παρότι δεν συνοδεύθηκε η μεταβίβασή τους με τους αντίστοιχους πόρους. 
Ακόμη, επικαλείται το ευρωπαϊκό κεκτημένο, όπου σε όλες τις χώρες της ΕΕ «οι αρμοδιότητες μεταβιβάζονται στον εγγύτερο στον πολίτη θεσμό, στη βάση της εγγύτητας, της αποτελεσματικότητας και της επικουρικότητας».