Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

 Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλό του και Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.
            Το Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης - Προϊστάμενος και Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος,.....
Οικον. Ιωάννης Φαφούτης,  Πρεσβ. Γεώργιος Καλαφάτης και ευσεβείς πιστοί που είχαν συναχθεί από νωρίς στον Ι. Ναό.
            Μάλιστα κατά την διάρκεια της  Αγρυπνίας, αρκετοί πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν αποτμήματα Ιερών Λειψάνων των Αγ. Τεσσαράκοντα, τα οποία φυλάσσονται στον Ι. Ναό.
            Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο των Αγίων και απηύθυνε λόγο πνευματικού καταρτισμού αναφερόμενος στο βίο, το μαρτύριο και στο παράδειγμα των Αγ. Τεσσαράκοντα και ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς, που δίνουν το «παρόν» στις λατρευτικές αυτές ευκαιρίες που πραγματοποιούνται στην Ιερά μας Μητρόπολη και ιδιαίτερα στην Ενορία της Πολιούχου μας.