Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΕ

ΠΡΟΣ: Τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕ
ΚΟΙΝ: Στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕ, ΜΜΕ
Συνάδελφοι,
Η Ταξική Ενότητα καλεί το προεδρείο  του Εργατικού Κέντρου να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 3 Γενάρη με θέμα την προκήρυξη απεργίας τη μέρα που η Κυβέρνηση θα φέρει σε ψήφιση τα νέα προαπαιτούμενα μέτρα. Πρόκειται για νέο γύρο επίθεσης, που είναι ήδη συμφωνημένος όχι μόνο με τους δανειστές, αλλά και με τη μεγαλοεργοδοσία, αφού υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά της.
Η μετά μνημονίων εποχή που υπόσχεται η κυβέρνηση ...
περιλαμβάνει όλα τα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων και ακόμα περισσότερα. Κι αυτό γιατί η ανάκαμψη που υπόσχονται βασίζεται στην ένταση της εκμετάλλευσης, στην εφαρμογή και επέκταση παντού όλων των αντεργατικών ανατροπών.
Γι’ αυτό και μεθοδεύουν την κατάργηση στην πράξη του δικαιώματος στην απεργία για να βάλουν εμπόδια στις αντιδράσεις στα μέτρα τους. Γι’ αυτό και ποινικοποιούν την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς για να στηρίξουν το τραπεζικό κεφάλαιο.
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις  είναι αναγκαίο παρά ποτέ να οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Μετά και την απροκάλυπτη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αφού αρνήθηκε την κήρυξη απεργίας, είναι απαραίτητο αυτή να οργανωθεί από τα κάτω. Στα πλαίσια αυτά είναι απαραίτητο και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας να πάρει απόφαση για απεργία και να πάρει μέτρα για να υπάρξουν αποφάσεις και από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Για την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.

Για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση. 

Γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!

Για να δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους