Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ
ΠΕΜΠΤΗ 17/10 6.30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Τα σωματεία που δώσαμε τη μάχη των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 24/9 και στις 2/10, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας για να αποσύρει η κυβέρνηση της ΝΔ το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο που συζητιέται αυτές τις μέρες στις επιτροπές της Βουλής και χτυπά μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα!
    Με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές μ...

άχες στο πλευρό των σωματείων τους, οι εργαζόμενοι πέταξαν στα σκουπίδια τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, εργοδοτών και της συνδικαλιστικής μαφίας που αποτελεί την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, να περάσουν τα μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο.
Τώρα, χωρίς αναμονή κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Μαζί με εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα διαδηλώσουν όλη τη χώρα, δίνουμε μαζική απάντηση και στη Χαλκίδα! Βάζουμε φρένο στην πολιτική της κυβέρνησης που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους: Κέρδη για τους λίγους, μίζερη ζωή για τους πολλούς.
  • Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους, απαιτείται «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου», που θα φέρει νέα συμπίεση των μισθών.
  • Ενισχύουν εκ νέου τις ενώσεις προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής, ενώ ακόμα και οι Τοπικές κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων συμπιέζοντας ακόμη περισσότερο τους ήδη άθλιους μισθούς. 
  • Προωθούν το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες, στοχεύοντας στην μεγαλύτερη παρέμβαση κράτους και εργοδοσίας στο δικαίωμα των εργαζομένων να οργανώνονται και να διεκδικούν.
  • Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  • Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
  • Ορίζουν τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. 
Παίρνοντας «φόρα» από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, το νόμο- λαιμητόμο Κατρούγκαλου και το αντεργατικό του πλαίσιο νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα. Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα. 
Συνεχίζουμε την πάλη ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και των εργατοπατέρων που την ακολουθούν κι έκαναν ό,τι μπορούσαν για υπάρξει σιγή νεκροταφείου, απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις τους απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία για στήριξη των μέτρων. Κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη να αναρωτηθεί: γιατί αφού κυβέρνηση, εργοδοσία και εργατοπατέρες μιλούν «για αγώνες που δεν έχουν αποτέλεσμα», «για ξεπερασμένες μορφές πάλης όπως η απεργία», χτυπούν ακριβώς το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση, στην ίδια την απεργία; Ξέρουν πολύ καλά ότι αυτή είναι η δύναμη της εργατικής τάξης που αν αποφασίσει να την αξιοποιήσει μπορεί να κατακτήσει τα δικαιώματά της! Δυναμώνουμε το μαζικό ρεύμα αντίστασης, χτίζουμε αληθινή ταξική ενότητα διεκδικώντας την ικανοποίηση των αναγκών μας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ & ΑΜΟΙΒΗΣ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!