Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Στις 11/3 η Γενική συνέλευση, Θεμελίδης αντί Μελαχρινού στη θέση του αντιπροέδρου, ο Ιούλιος Συναδινός στην Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ συνεδρίασε σήμερα, Σάββατο (21/1) και έλαβε μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, ασχολήθηκε με την αναδιάρθρωση στη σύνθεση του συμβουλίου και στις Επιτροπές, όρισε ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης στις 11 Μαρτίου, αλλά αποφάσισε και για τις τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2023. 
Αναφερόμενη στο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τον εκπρόσωπο των προπονητών στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Γιώργο Πομάσκι, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τόνισε στην ομιλία της: «Όλοι λάβατε την αγωγή των συναδέλφων κ.κ. Πέτρου Μαντά και Αλέξη Αλεξόπουλου. Όπως είχα τονίσει και στο επίμαχο Διοικητικό Συμβούλιο είναι δικαίωμα, και υποχρέωση αν θέλετε, όσων ή όποιου πιστεύει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο με τις..... αποφάσεις του παρανομεί, να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Θα μου επιτρέψουν, όμως, οι δύο συνάδελφοι να συστήσω μεγαλύτερη προσοχή στα αιτούμενα τους μέσω της αγωγής, διότι πιθανή άμεση εφαρμογή τους, πέραν της αίτησης ακύρωσης συμμετοχής του κ. Πομάσκι θα σήμαινε και ακύρωση των εργασιών που γίνονται στο ΣΕΦ με ευθύνη του ΣΕΓΑΣ και κατ΄ επέκταση ακύρωση του πρωταθλήματος κλειστού στίβου,» δήλωσε στην αρχική της τοποθέτησης η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αναφερόμενη στις συνέπειες της αγωγής που κατέθεσαν τα δύο μέλη του συμβουλίου για τη συμμετοχή του Γιώργου Πομάσκι στο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, ως εκπρόσωπο των προπονητών. Μάλιστα τα μέλη του συμβουλίου, λόγω της τελευταίας τροποποίησης του Νόμου για την εκπροσώπηση των προπονητών στα συμβούλιου των Ομοσπονδιών, αποφάσισαν να ζητήσουν από τους Συλλόγους προπονητών να αποστείλουν εκ νέου τα χαρτιά τους (έως τις 27/) με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε την προηγούμενη φορά».

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του ΣΕΓΑΣ έγινε ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς υπήρξε αντικατάσταση του Παναγιώτη Μελαχρινού από την θέση του αντιπροέδρου. Τη θέση του Γ΄ αντιπροέδρου ανέλαβε ο Γιάννης Θεμελίδης με 14 ψήφους υπέρ, τρία λευκά και δύο αποχές.

Αλλαγές επικυρώθηκαν και στις Επιτροπές της Ομοσπονδίας, στις οποίες τοποθετήθηκαν νέα πρόσωπα. Ανάμεσα σε αυτά ο τέως γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, και επί σειρά ετών προπονητής στίβου, ο οποίος θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού.

Μέλη της Επιτροπής ανάπτυξης θα είναι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Συλλόγων Προπονητών, οι Δημήτρης Παππάς (ΠΕΚΠΑ), Φλώρα Ρεντούμη (ΣΕΠΚΑ), Σάββας Κεφαλίδης (Β. Ελλάδας) και Γιώργος Παπανδρεόπουλος (Δυτ. Ελλάδας). Το συμβούλιο προχώρησε στη συγχώνευση των Επιτροπών Αγώνων και Υποδομών, για καλύτερη λειτουργία, ενώ προχώρησε και στη σύσταση νέας επιτροπής. Πρόκειται για την Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης.


Τον Μάρτιο η Γενική Συνέλευση
Το διοικητικό συμβούλιο επικύρωσε την ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης του 2023. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στις 11 Μαρτίου στην Αθήνα, ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα αργότερα, την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Στον Βόλο το Πανελλήνιο Ανδρών/Γυναικών
Στην πόλη του Βόλου θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών του 2023. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το Πανθεσσαλικό Στάδιο να φιλοξενήσει το κορυφαίο γεγονός της χώρας και οι φίλοι της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της χώρας. Στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο ανακαινισμένο στάδιο της Λάρισας, θα γίνει κι ένα ακόμη σπουδαίο Πρωτάθλημα, αυτό της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών Κ20. Η Πάτρα θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18, ενώ σε δύο ομίλους επιστρέφει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16.

Αναλυτικά οι πόλεις

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών & Κ23 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Κ23 -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Κ18 - Βόλος
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 - Λάρισα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Συνθέτων Ανδρών - Γυναικών & Κ23 - Πάτρα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 Βόρειος Όμιλος - Ελευθερούπολη/Χαλκίδα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. Α-Γ & Κ23 - Αίγιο
Εαρινό Πρωτάθλημα -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων Κ20 & Κ16 - Σέρρες
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. Βάδην Άστρος - Κυνουρίας
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου - Δεσκάτη