Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

....σφηνάκια

 - Όταν κάποιος έχει συναλλαγές  γενικώς με το δημόσιο, δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Τα πάντα πρέπει να είναι στο φως. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση και πρέπει να γνωρίζουν, γιατί ενώ πληρώνουν για παράδειγμα δημοτικά τέλη, δεν έχουν καθαριότητα στην γειτονιά τους, γιατί δεν έχουν πεζοδρόμιο στον δρόμο τους, γιατί δεν έχουν επαρκή φωτισμό κλπ. Δεν πρέπει να γνωρίζουν που....πάνε τα χρήματά τους;

- Ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτό το παραμύθι κι ας πάψουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Το παραμύθι των δήθεν διαγωνισμών, των δήθεν προσφορών κλπ, να σταματήσει, γιατί είναι αδιανόητο να κάνεις έναν προϋπολογισμό για μια προμήθεια ύψους 5.000.000 ευρώ και να συμφωνείς σε μία έκπτωση 10.000 ευρώ!!!!

- Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και δεν έχει κανένα νόημα να την κρύβουμε. Είναι τραγικό να πληρώνουμε το λίτρο για καύσιμα ως ιδιώτες 2 ευρώ και το δημόσιο να το πληρώνει ας πούμε 2,10 ευρώ!!!! Αυτό λέει συμβαίνει γιατί καθυστερούν να πληρώσουν!!!!

- Όχι κυρίες και κύριοι. Αυτό δίνει το δικαίωμα στον προμηθευτή να γίνει τοκογλύφος και στο δημόσιο να μην κάνει σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.