Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Μουσική βραδιά και παρουσίαση της έκδοσης "Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο" οργανώνει την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ. η ΚΟ Αλιβερίου του ΚΚΕ

Μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση - μουσική βραδιά στις 28/12, που πλαισιώνεται από έκθεση οργανοποιίας και εικαστικών έργων
Την έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο» θα παρουσιάσει η ΚΟ Αλιβερίου του ΚΚΕ σε εκδήλωση - μουσική βραδιά, που οργανώνει την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας του Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση οργανοποιίας και εικαστικών με θέμα το ρεμπέτικο.
Με μεράκι και ενθουσιασμό, η ΚΟ Αλιβερίου, μαζί με φίλους του Κόμματος στην περιοχή, προετοιμάζουν αυτές τις μέρες τη μουσική βραδιά - βιβλιοπαρουσίαση, επιδιώκοντας να... είναι μια διαφορετική εκδήλωση τις μέρες των γιορτών.
Την παρουσίαση θα πλαισιώσουν μουσικοί της περιοχής, που καιρό τώρα ανταμώνουν σε πρόβες, συζητάνε για το βιβλίο και ανταλλάσσουν σκέψεις για την καλύτερη προετοιμασία.
Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Κυριώτης (μπουζούκι - τραγούδι), Γιώργος Κυριώτης (μπουζούκι), Σωκράτης Μενίκου (μπουζούκι), Στέλιος Γκίνης (κρουστά), Βασίλης Τσαρούμης (κρουστά), Αντώνης Μεϊμάρης (κιθάρα - τραγούδι), Τάσος Μεϊμάρης (μπαγλαμά - τραγούδι), Αθηνά Ανδριώτη και Κατερίνα Δημάκη (τραγούδι).
Η έκθεση οργανοποιίας περιλαμβάνει ένα σύνολο λαϊκών μουσικών οργάνων, φτιαγμένων με μεράκι από τον καθηγητή Λάμπρο Μεϊμάρη, ενώ για τις ανάγκες της εκδήλωσης ο Γιώργος Δήμος (Μάμουκας), από το χωριό του Γιώργη Βαρλάμου, τους Ανδρωνιάνους Εύβοιας, παραχώρησε μουσικά όργανα και αντικείμενα που συνδέονται με το ρεμπέτικο.
Σημαντική για το στήσιμο της εκδήλωσης είναι επίσης η προσφορά του συντρόφου Γιώργου Ρέτσα, εικαστικού με μεγάλη συμβολή στη λαϊκή παράδοση της περιοχής, ο οποίος, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, προσφέρει εφτά πορτρέτα καλλιτεχνών που συνέδεσαν το όνομά τους με το ρεμπέτικο και τη λαϊκή μουσική παράδοση.
Ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 6 μ.μ., ενώ θα υπάρχει και το απαραίτητο μεζεδάκι και τσίπουρο για να συντροφεύσουν την παρουσίαση, αλλά και το λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι που θα ακολουθήσει.