Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΕΠΣΕ

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΟΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, γίνονται στο διάστημα από 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 έως και 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 και μόνο για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν στην δύναμη του σωματείου τους, μέχρι την 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 και το σωματείο πρέπει να προσκομίσει στην ‘Ενωση τα εξής δικαιολογητικά:

α) Αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή, με φωτογραφία του, σφραγισμένη από το σωματείο του. Σε περίπτωση που ο μεταγραφόμενος ποδοσφαιριστής κατά την ημέρα πρωτοκόλλησης της αίτησης είναι κάτω των δέκα οκτώ (18) ετών, θα προσκομίζεται υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του, νόμιμα θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, με την οποία θα συναινεί στην αποδέσμευση.
β) Χρηματικό ποσό δέκα πέντε (15) ευρώ σε μετρητά και τα σωματεία της Δ’ Εθνικής σαράντα (40) ευρώ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
i) Η αίτηση αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή, θα υποβάλλεται μόνο μέσω της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκει το σωματείο που αποδεσμεύει τον ποδοσφαιριστή.
ii) Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, που αποδεδειγμένα δεν χρησιμοποιήθηκε σε επίσημους αγώνες με ευθύνη του σωματείου που ανήκει, για δύο (2) συνεχείς ποδοσφαιρικές περιόδους, μπορεί μετά από αίτησή του στην Ε.Ι.Μ./Ε.Π.Ο. να καταστεί ελεύθερος. Η διάταξη αυτή αφορά αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στην ομάδα ανδρών του σωματείου τους.
Η ευθύνη του σωματείου τεκμαίρεται όταν δεν έχει κληθεί εγγράφως ο ποδοσφαιριστής, να συμμετάσχει στους αγώνες του σωματείου του.
Ο χρόνος τιμωρίας, στράτευσης και τραυματισμού δεν προσμετράτε στον προσδιορισμό του χρόνου, της μη συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στους επίσημους αγώνες του σωματείου του. Στη περίπτωση αυτή, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει, μαζί με την αίτησή τους, να προσκομίζουν στην αρμόδια Επιτροπή της Ε.Π.Ο. και βεβαίωση της οικείας Ενώσεως.
iii) Ποδοσφαιριστές των οποίων τα σωματεία στα οποία ανήκουν, δεν δηλώνουν συμμετοχή στο οικείο πρωτάθλημα, μπορούν εντός τριάντα (30) ημερών από την λήξη της προθεσμίας για την ως άνω δήλωση, με αίτησή τους στην Επιτροπή Ιδιότητας – Μεταγραφών της Ε.Π.Ο. να εγγραφούν για την αγωνιστική αυτή περίοδο σε σωματείο της αρεσκείας τους, προσκομίζοντας και βεβαίωση της οικείας Ενώσεως.
Μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, ο ποδοσφαιριστής εντάσσεται αυτοδίκαια στο σωματείο από το οποίο προσωρινά αποδεσμεύτηκε.
iv) Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που έχει συμπληρώσει το εικοστό όγδοο (28ο) έτος της ηλικίας του και κατά τις δέκα (10) προηγούμενες συνεχείς αγωνιστικές περιόδους ανήκει στο ίδιο σωματείο, μπορεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους με αίτησή του, στην Επιτροπή Ιδιότητας – Μεταγραφών της Ε.Π.Ο. να καταστεί ελεύθερος.
v) Ποδοσφαιριστές ερασιτεχνικών σωματείων, των οποίων η ομάδα δεν κατήλθε ν’ αγωνιστεί σε δύο (2) συνεχείς αγωνιστικές περιόδους στα τοπικά πρωταθλήματα, μπορούν να εγγραφούν κατά τα χρονικά διαστήματα από 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 έως 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 και από 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 έως 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010, ως ελεύθεροι ποδοσφαιριστές, σε άλλο ερασιτεχνικό σωματείο, προσκομίζοντας πλέον των λοιπών δικαιολογητικών και βεβαίωση της οικείας ΄Ενωσης με την οποία να βεβαιώνεται ότι το σωματείο τους δεν αγωνίστηκε στις περιόδους αυτές στο τοπικό πρωτάθλημα.
vi) Ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποδεδειγμένα μετοικούν σε απόσταση μεγαλύτερη των διακοσίων (200) χιλιομέτρων για λόγους εγγραφής ή μεταγραφής σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., διορισμού ή μετάθεσης σε υπαλληλική θέση του δημοσίου, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, ή άλλων Οργανισμών κοινής ωφελείας και Τραπεζών ή αποδεδειγμένης εργασίας για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών, στην νέα μόνιμη κατοικία τους, ή ενός εκ των ασκούντων την γονική τους μέριμνα, μπορούν με αίτησή τους να εγγραφούν προσωρινά σε σωματείο της Ε.Π.Σ. της νέας μόνιμης κατοικίας τους.
Κατ’ εξαίρεση των ανωτέρω συντρεχουσών των προαναφερομένων προϋποθέσεων, επιτρέπεται η υποβολή αίτησης για προσωρινή μεταγραφή ή αποδέσμευση για νησιά που απέχουν μεταξύ τους ή από την Ηπειρωτική Χώρα απόσταση μικρότερη των 108 ναυτικών μιλίων (= 200 χιλιομέτρων) και η μετακίνηση των ποδοσφαιριστών αποδεδειγμένα κρίνεται δύσκολη μέσα στα όρια της ανωτέρω απόστασης, είτε λόγω γεωγραφικών συνθηκών, είτε λόγω έλλειψης τακτικής απευθείας θαλάσσιας συγκοινωνίας. Στις περιπτώσεις αυτές η αίτηση υποβάλλεται πάντα από τον ποδοσφαιριστή στην αρμόδια Επιτροπή της Ε.Π.Ο. από 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ έως 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009.
Τα σωματεία πλην των άλλων δικαιολογητικών θα πρέπει να συνυποβάλλουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) ‘Όταν ο ποδοσφαιριστής μετοικεί λόγω σπουδών:
a. Βεβαίωση από το Δημόσιο Εκπαιδευτικό ‘Ιδρυμα που φοιτεί, από την οποία να προκύπτει ότι είναι φοιτητής και παρακολουθεί τα μαθήματα του συγκεκριμένου έτους σπουδών.
b. Επικυρωμένο νομίμως φωτοαντίγραφο του ιδιωτικού συμφωνητικού μισθώσεως κατοικίας στον τόπο που εδρεύει το Εκπαιδευτικό ‘Ιδρυμα ή εφόσον φιλοξενείται σχετική υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, από το πρόσωπο που παρέχει την φιλοξενία, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.
β) ‘Όταν ο ποδοσφαιριστής μετοικεί λόγω εργασίας ή ο έχων την γονική του μέριμνα (για διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών):
1. Στην περίπτωση που εργάζεται στον Δημόσιο Τομέα, απαιτείται η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από την αρμόδια Υπηρεσία.
2. Στην περίπτωση που εργάζεται στον Ιδιωτικό Τομέα, με υπαλληλική ή εργατοτεχνική ιδιότητα, απαιτείται η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από τον εργοδότη και από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα.
3. Στην περίπτωση που εργάζεται στον Ιδιωτικό Τομέα, ως ελεύθερος επαγγελματίας ή επαγγελματοβιοτέχνης, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης έναρξης επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.Σε περίπτωση επανεγκατάστασης των ποδοσφαιριστών αυτών στην περιφέρεια της Ε.Π.Σ. του σωματείου που τους χορήγησε την ανωτέρω προσωρινή μεταγραφή ή αποδέσμευση, υποχρεούνται αυτοί ή αυτός που έχει την γονική τους μέριμνα, να ζητήσουν την επανένταξή τους στην δύναμη του σωματείου από το οποίο προσωρινά μετακινήθηκαν, με την υποβολή προς την αρμόδια Ε.Π.Σ. αίτησης μεταβολών μεταγραφής, εντός της περιόδου μεταγραφών (1 ΙΟΥΛΙΟΥ – 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009), είτε με αίτησή τους προς την Ε.Ι.Μ. / Ε.Π.Ο. από 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 έως 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 του έτους στο οποίο γίνεται η ανωτέρω επανεγκατάσταση.
Οι ως άνω ποδοσφαιριστές δεν δικαιούνται να εγγραφούν ή μεταγραφούν σε οποιοδήποτε άλλο σωματείο και δεν μπορούν επίσης να ζητήσουν εντός πενταετίας προσωρινή αποδέσμευση.
vii) Ποδοσφαιριστές οι οποίοι ανήκουν σε σωματεία και δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες του οικείου πρωταθλήματος, λόγω ορίου ηλικίας, μπορούν να καταστούν ελεύθεροι με αίτησή τους στην Επιτροπή Ιδιότητας – Μεταγραφών της Ε.Π.Ο. προσκομίζοντας και βεβαίωση της οικείας Ενώσεως, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
viii) Τα σωματεία μπορούν με αίτησή τους προς την Ε.Ι.Μ. – Ε.Π.Ο. να αποδεσμεύουν ποδοσφαιριστές από 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 έως 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 και από 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 έως 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010, υπό την προϋπόθεση ότι η δύναμη του σωματείου σε ποδοσφαιριστές υπερβαίνει τον αριθμό 140 και αφορά ποδοσφαιριστές που ανήκαν στη δύναμη του σωματείου μέχρι 15-6-2009.Σε όλες τις περιπτώσεις, που ποδοσφαιριστής καταθέτει αίτηση στην Επιτροπή Ιδιότητας – Μεταγραφών της Ε.Π.Ο., θα πρέπει να καταθέτει στο ταμείο της Ε.Π.Ο. σε μετρητά το ποσό των εκατό (100) ευρώ, (τέλος λειτουργίας επιτροπής 60 ευρώ και παράβολο 40 ευρώ), ενώ κάθε σωματείο θα πρέπει να καταθέτει το ποσό των διακοσίων (200) ευρώ (120 ευρώ τέλος λειτουργίας επιτροπής και 80 ευρώ παράβολο).