Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το... γ' ημίχρονο στο Καραϊσκάκη
Η «πολύτιμη νίκη» του «Ιέρο» και «πρόκριση» του Ζίκο

Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα... χαράμιζε δύο βαθμούς κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, ο Ιεροκλής Στολτίδης, είχε διαφορετική άποψη και στο 92' έκανε του... κεφαλιού του χαρίζοντας τη «χρυσή» νίκη στον Ολυμπιακό που πλέον βλέπει πρόκριση στους «16» του Champiosn League. Ο «Ιέρο» χαρακτήρισε «υπερπολύτιμη» τη νίκη λέγοντας: «Και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους να βάλουν γκολ και να πάρουν τη νίκη. Εμείς στο τέλος κάναμε μεγάλη προσπάθεια και δίκαια πήραμε τη νίκη. Μένουμε στη δεύτερη θέση του ομίλου».
Στη συνέχεια, ο 34χρονος άσος παραδέχθηκε ότι το παιχνίδι ήταν ανοιχτό μέχρι το τέλος: «Και η Σταντάρ μπορούσε να πάρει το ματς, αλλά εμείς νομίζω πως αξίζαμε τη νίκη, ειδικότερα μετά το δεκάλεπτο που κάναμε στο τέλος και τις ευκαιρίες που είχαμε. Κάναμε τεράστια προσπάθεια στο τέλος και πριν από το γκολ είχαμε κάποιες κλασικές ευκαιρίες». Όσο για την προετοιμασία που έκανε ο Ολυμπιακός είπε: «Κατά τη διάρκεια της διακοπής δουλέψαμε αρκετά. Ανεβαίνουμε συνέχεια παιχνίδι με το παιχνίδι και όσο περνάει ο καιρός θα πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο».
Λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Ζίκο, δήλωσε: «Παίξαμε ήρεμα, δεν αγχωθήκαμε και καταφέραμε στο τέλος να πάρουμε τη νίκη. Ουσιαστικά η πρόκριση είναι στα χέρια μας. Αν την επόμενη αγωνιστική νικήσουμε εμείς και η Αρσεναλ, τότε δεν θα υπάρχει θέμα να μην προκριθούμε. »Η διακοπή μας βοήθησε πολύ στο να βελτιωθούμε στη φυσική κατάσταση, ενώ βρήκαν χρόνο να επανέλθουν σημαντικοί παίκτες, όπως ο Γκαλέτι και ο Μαρέσκα, που ήταν τραυματίες. Ο βοηθός μου, Σαντάνα, που είναι καταξιωμένος στη Βραζιλία, βοήθησε στο να βελτιωθούμε πάρα πολύ».
Για την εξέλιξη του ματς και το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του σχολίασε: « Προσπαθήσαμε να πιέσουμε με κάθε ρίσκο που θα μπορούσε να είχε μία τέτοια επιλογή, αλλά στο τέλος δικαιωθήκαμε».
Ερωτώμενος για το πιεστικό παιχνίδι του Ολυμπιακού κατά διαστήματα, ανέφερε: «Εξαρτάται από τους παίκτες που διαθέτεις πόσο θα πιέζεις. Δεν υπάρχει ομάδα που να παίζει πρέσινγκ σε όλη διάρκεια του αγώνα. Σίγουρα θα πιέζεις σε μεγάλα διαστήματα, αλλά εξαρτάται και από το ματς».
Μιλώντας για τον «χρυσό» σκόρερ, Ιεροκλή Στολτίδη, τόνισε: «Συζητάμε πολύ συχνά μαζί του και προσπαθούμε να τον κρατάμε σε εγρήγορση ώστε να επανέλθει δυνατός».
Τέλος, όταν του επεσήμαναν πως οι παίκτες του «στάζουν μέλι» για τον ίδιο και το επιτελείο του, σχολίασε: «Εγώ ευχαριστώ τους παίκτες, γιατί δίνουν ό,τι καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο, παίζουν με όρεξη, καλά, οργανωμένα, όπως συζητάμε στα αποδυτήρια και τα αποτελέσματα βγαίνουν στο γήπεδο».
Λακωνικός ήταν στις δηλώσεις του κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο Καραϊσκάκη ο Σωκράτης Κόκκαλης.
Με το γνωστό του πλατύ χαμόγελο
της ικανοποίησης για τη νίκη επί της Σταντάρ Λιέγης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αρκέστηκε να πει: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Συγχαρητήρια σε όλους. Συγχαρητήρια στον κόσμο, συγχαρητήρια στους παίκτες, συγχαρητήρια στον προπονητή».
Από την πλευρά των ηττημένων, ο πρώτος που μίλησε ήταν ο μεσοεπιθετικός της Σταντάρ, Μίλαν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος στις δηλώσεις του μετά το ματς, αποθέωσε τους παίκτες, τον προπονητή και τους οπαδούς του Ολυμπιακού (!) και στην ουσία... αυτοπροτάθηκε στους «ερυθρόλευκους»: «Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι και θέλω να αλλάξω προορισμό. Γιατί να μην έρθω στον Ολυμπιακό που έχει φοβερούς παίκτες, κόσμο και κυρίως τον μεγάλο Ζίκο που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Μάλιστα, από μικρός τον θαύμαζα και τον είχα σε αυτοκόλλητο, μαζεύοντας τα γνωστά χαρτάκια για το άλμπουμ μου» είπε ο Σέρβος σταρ της βελγικής ομάδας.
Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, από την πλευρά του, δήλωσε:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Κυριότερος στόχος μας τώρα είναι να νικήσουμε στο επόμενο ματς και βήμα-βήμα να φτάσουμε στην πρόκριση. Προσωπικά προσπαθώ να βρω τον εαυτό μου και κάθε φορά να πηγαίνω καλύτερα».
Τέλος, ερωτηθείς για τον Ζίκο, φρόντισε να «πλέξει το εγκώμιό» του:
«Ξέρει πολύ καλά το ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλει είναι να διασκεδάζουμε τον αγώνα, να μας βλέπει να χαιρόμαστε το παιχνίδι».
Ο Ραούλ Μπράβο τόνισε:
«Η αξία που έχει ο Ολυμπιακός είναι ότι δεν τα παρατάει και κυνηγάει τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό μας βοηθάει σε κάθε ματς να είμαστε ολοένα και βελτιωμένοι. Διασκεδάζουμε, παίζουμε επιθετικά και ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Παίζαμε εντός έδρας και δεν έπρεπε να χαθούν οι τρεις βαθμοί οπότε στο τέλος έπρεπε να βγούμε όλοι στην επίθεση και να βοηθήσουμε. Μία νίκη στο Βέλγιο θα μας φέρει πολύ κοντά στην πρόκριση».