Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ολυμπιακός:

 Για το «τρίποντο» στην Ολλανδία
Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού (21:45 ΜEGA) στρέφεται το ελληνικό ενδιαφέρον για την πέμπτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» που θα αγωνιστούν κόντρα στην Αλκμάαρ με πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών (αμφίβολος ο Στολτίδης), έρχονται από την ισοπαλία κόντρα στα Γιάννενα και έτσι θα επιζητήσουν μόνο τη νίκη κόντρα στους Ολλανδούς που θα τους χαρίσει τόσο την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Εκτός του ότι οι παίκτες του Ζίκο θα τσεκάρουν το εισιτήριο για την επομένη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα έχουν και ανεβασμένη την ψυχολογία τους ενόψει του «ντέρμπι» κορυφής με τον Παναθηναϊκό, όπου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Άρσελαν υποδέχεται στο «Έμιρεϊτς» τη Σταντάρ Λιέγης και είναι το «φαβορί» για την νίκη, καθώς με ένα βαθμό «παίρνει το εισιτήριο» για την επόμενη φάση και μαθηματικά.
Στα άλλα ματς της ημέρας, ξεχωρίζει η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Ιντερ. Οι «μπλαουγράνα» θα υποδεχθούν στο «Καμπ Νου» τους «νερατζούρι» και θέλουν τους τρεις βαθμούς της νίκης παρά τις πολλές απουσίες, έτσι ώστε να βρεθούν πρώτοι στον 6ο όμιλο. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς του 5ου ομίλου εκεί όπου η Φιορεντίνα θα φιλοξενήσει την Λιόν, με τους Ιταλούς να θέλουν την νίκη για να προκριθούν, απέναντι στους Γάλλους που έχουν «σφραγίσει το εισιτήριο για τους 16». Σε ήττα των «βιόλα» ελπίζει η Λίβερπουλ που δοκιμάζεται στην Ουγγαρία με την -αδιάφορη- Ντέμπρετσεν και θα επιδιώξει να πάρει τους τρεις βαθμούς για να διατηρήσει τις πιθανότητες που έχει να ξεπεράσει τους Ιταλούς στην βαθμολογία.


8ος ΟΜΙΛΟΣ
Αλκμααρ-Ολυμπιακός
Αρσεναλ-Σταντάρ Λιέγης


BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)
Αρσεναλ   10
Ολυμπιακός   6
Σταντάρ Λ   4
Αλκμααρ    2