Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Σύσταση για εμβόλιο
Στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμού και οι εκπαιδευτικοί
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των εργαζομένων σε υπηρεσίες απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Κράτους, εντάσσονται στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας και να δημιουργηθεί ένα τοίχος ανοσίας, συστήνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και στους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτές να προχωρήσουν σε προληπτικό εμβολιασμό, ο οποίος αν και προαιρετικός αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευθύνης.»
Υπενθυμίζεται ότι το εμβολιασμός ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου και αφορά στα άτομα ηλικίας 4-49 ετών και τους υπηρετούντες σε υπηρεσίες απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.
Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στα Κέντρα Υγείας, στα Εμβολιαστικά Κέντρα του ΙΚΑ, στα Εμβολιαστικά Κέντρα σε Νομαρχιακό και Δημοτικό επίπεδο.

Ακολουθούν στις 7 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί για τα υγιή άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών.
Λόγω της νέας γρίπης, συστήνεται για την περίοδο 2009-2010 κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός με το νέο εμβόλιο. Σημειώνεται ότι το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης και εκείνο κατά της νέας γρίπης μπορούν να χορηγηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικό σημείο του σώματος.