Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Χαλκίδα 24 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Επιστολή προς τους γονείς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, με την οποία τους ενημερώνει για την έναρξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως για το φετινό έτος 2009-2010.
Στην επιστολή του αυτή, ο Μητροπολίτης μας εκφράζει τον σεβασμό το προς τα πρόσωπα των Γονέων, που έχουν το «ακριβό προνόμιο να ανήκουν σε εκείνους που αγαπούν, φροντίζουν και μορφώνουν τα παιδιά», φανερώνει την αγωνία του για τις οικογένειες όλων και δηλώνει ότι καρπός αυτής της αγωνίας της Εκκλησίας μας είναι η δημιουργία των Σχολών Γονέων, η οποία στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος λειτουργεί σε επτά τμήματα: Χαλκίδος, Ιστιαίας, Μαντουδίου, Σκιάθου, Σκοπελου, Γλώσσας Σκοπέλου και Αλοννήσου.
Οι διαλέξεις για εφέτος ξεκίνησαν ήδη στην Σκιάθο, στη Σκόπελο και στη Γλώσσα Σκοπέλου, ενώ ξεκινούν στο τμήμα της Χαλκίδος το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 18:00, στην Ισόγειο Αίθουσα των Γραφείων της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Μεσσαπίων 10 – κτίριο όπου παλαιά στεγαζόταν η Δ.Ο.Υ. Χαλκίδος), με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Γανωτή, Εκπαιδευτικό, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΙΔΑΝΙΚΑ». Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση.
Στο τμήμα της Ιστιαίας η έναρξη θα γίνει την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Κούκη, Φιλόλογο και θέμα: «Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ». Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση.
Για το υπόλοιπο πρόγραμμα των συναντήσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πληροφορηθούν στην πρώτη συνάντηση.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ