Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Είμαι κοντός για τερματοφύλακας»
Πιστεύει στην πρόκριση ο Ζίκο και απαντά στον Νικοπολίδη
Την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να αποσπάσει αποτέλεσμα πρόκρισης στο ματς του «Καραϊσκάκη» με την Αρσεναλ εξέφρασε ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως δεν έκανε αλλαγές γιατί δεν χρειάζονταν, ενώ αναφέρθηκε και στον Νικοπολίδη που ζητούσε να γίνουν αλλαγές στο φινάλε. Όσο για τον Παναθηναϊκό, υποστήριξε πως θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι.
Σχολιάζοντας την άποψη του Κούμαν πως η Αλκμααρ έπρεπε να κερδίσει, ο Ζίκο είπε:
«Ο καθένας έχει τη γνώμη του και το σέβομαι. Στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που βάζει το γκολ. Δεν το έβαλε κανείς, δεν κέρδισε κανένας».
Αναφερόμενος στο κομμάτι του Ολυμπιακού που δεν τον άφησε ικανοποιημένο, τόνισε:
«Θα πρέπει να δουλέψουμε στην κόντρα. Είχαμε μία φάση με λιγότερους παίκτες και δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε καλά. Τα 90 λεπτά παίζαμε με θέληση για τη νίκη. Πάντοτε πρέπει να παίζουμε έτσι».
Ερωτηθείς αν η ισοπαλία στην Ολλανδία δίνει στον Ολυμπιακό την ψυχολογία που θα ήθελε ενόψει Παναθηναϊκού, δήλωσε:
«Είναι δύο πρωταθλήματα διαφορετικά και το ντέρμπι είναι κάτι ιδανικό για τον Ολυμπιακό. Πάντοτε θέλει να κερδίζει. Δεν έχει σημασία αν έχει κερδίσει ή όχι στην Ευρώπη. Δεν θα αλλάξει η ψυχολογία. Ξέρουν οι παίκτες ότι έχουν παίξει καλά σήμερα (σ.σ.: Τρίτη)».
Σχολιάζοντας τις ευκαιρίες που χάθηκαν στο παιχνίδι, είπε:
«Αυτό είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Να τελειώσεις τις ευκαιρίες που έχεις. Αν δεν τις τελειώσεις, δεν κερδίζεις. Ούτε εμείς τελειώσαμε τις ευκαιρίες. Μπορούσε το αποτέλεσμα 2-2 ή 3-3».
Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε αλλαγές, υποστήριξε:
«Δεν ήταν χρήσιμο να κάνω αλλαγή. Θα μπορούσα να κάνω τρεις, αλλά δεν πίστευα ότι χρειαζόταν» είπε, ενώ σχολιάζοντας την κίνηση του Νικοπολίδη να ζητήσει να γίνουν αλλαγές στο φινάλε, δήλωσε:
«Δεν είναι προπονητής, είναι παίκτης. Δεν πρέπει να σκέφτεται έτσι. Πρέπει να αλλάξουμε δουλειά τότε. Είμαι κοντός για τερματοφύλακας».
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Ολυμπιακός θα πάρει την πρόκριση, τόνισε.
«Πάντα πρέπει να έχουμε έναν στόχο. Στόχος να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δύσκολα πράγματα, γιατί είναι όλοι πρωταθλητές στον όμιλο. Εμείς ευχόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας. Πιστεύω ότι θα πάρουμε την πρόκριση».
Τέλος, όταν του υπενθύμισαν τις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι («ισοπαλία με Αλκμααρ, νίκη με Παναθηναϊκό»), δήλωσε ο Ζίκο:
«Είπα σωστό το πρώτο. Ελπίζω να βγει και το δεύτερο».
«Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε»
Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Ρόναλντ Κούμαν στην συνέντευξη Τύπου, μετά την λευκή ισοπαλία που άφησε την Αλκμααρ εκτός συνέχειας του θεσμού. Ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του έκανε κάποιες ευκαιρίες, αλλά αποδείχτηκε πως δεν ήταν αρκετές να φέρουν τη νίκη, ενώ για την αλλαγή του Ντεμπελά είπε πως δεν μπορούσε να βγάλει όλο το 90λεπτο.
Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Έπρεπε να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε» ήταν τα πρώτα λόγια του Ρόναλντ Κούμαν.
Και πρόσθεσε:
«Είχαμε δύο με τρεις καλές ευκαιρίες. Στην τελική προσπάθεια όμως δεν ήμασταν ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί. Στο β' ημίχρονο προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες. Κάναμε κάποια επικίνδυνα σουτ αλλά αποδείχθηκε πως δεν ήταν αρκετό».
Αναφερόμενος στην αλλαγή του Ντεμπελέ, τον οποίο αντικατέστησε νωρίς, τόνισε:
«Ήταν άρρωστος όλη την εβδομάδα και δεν ήταν έτοιμος για να παίξει ολόκληρο 90λεπτο».
Για την αλλαγή του Σάαρς είπε:
«Δέχτηκε μία σκαριά στα πλευρά, σημείο που είναι ευαίσθητο. Δεν νομίζω πως θα είναι πρόβλημα για την συνέχεια».
O Σεμπαστιάν Ποκονιόλι είπε:
«Είμαι απογοητευμένος από τον αποκλεισμό από το Champions League. Από την άλλη όμως, παίξαμε καλά. Ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ομως το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία και αυτό μετράει. Τώρα θέλουμε τρεις βαθμούς στη Λιέγη για να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, καθώς το UEFA από το τίποτα, είναι πολύ καλό».