Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Στην 13η αγωνιστική
Φουλ πρόγραμμα το Σάββατο με εντός έδρας υποχρεώσεις για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Το Σάββατο διεξάγεται η πλειοψηφία των συναντήσεων της 13ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, καθώς μόνο η αναμέτρηση Καβάλα-Πανιώνιος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (16:00).
Στο ΣΕΦ στις 18:50, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον επικίνδυνο Πανελλήνιο, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να εφιστά την προσοχή των παικτών του. Ο σύλλογος των Ολυμπιονικών έχει μεγάλο κίνητρο να «εκθρονίσει» από την κορυφή τους «ερυθρόλευκους», για να επιστρέψει στην 3η θέση.
Αμφίρροπη μάχη αναμένεται και στο κλειστό του Αγίου Θωμά, εκεί όπου στις 19:00 το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα φιλοδοξεί να δυσαρεστήσει τον Ντέιβιντ Μπλατ και την.........
ομάδα, την οποία απέκλεισε στα προκριματικά της Εuroleague, για να φτάσει μέχρι και την ιστορική πρόκριση στην φάση των «16».
Στον αντίποδα, ο Άρης, που έχει μείνει 5 βαθμούς πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με νίκη στα βόρεια προάστια της Αθήνας θα αναπτερώσει τις ελπίδες του για μία θέση στην πρώτη τετράδα με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.
Θεωρητικά εύκολη αποστολή έχει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου, αν και οι Ροδίτες αντιμετώπισαν πρόβλημα στο ταξίδι τους για Αθήνα, λόγω της μη πραγματοποίησης πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Ρόδου.
Η κακοκαιρία δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής στην αποστολή του Κολοσσού να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο και οι διοικούντες βρίσκονται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς.
Μόνο νίκη «βλέπει» η ΑΕΚ στο κλειστό των Ιλισίων με αντίπαλο τον ουραγό Ηλυσιακό, το «διπλό» είναι στόχος για τον Θανάση Σκουρτόπουλο και το Περιστέρι στα Τρίκαλα, ενώ στην Πυλαία, η Ολύμπια Λάρισας ενδείκνυται για τη συγκομιδή δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ.
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στις αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχουν ως εξής:

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου
ΠΑΟΚ 17.00
ΠΑΟΚ-Ολύμπια Λάρισα Σχινάς-Σώμος-Ταρενίδης (Δροσόπουλος)
Τρικάλων 17.00
Τρίκαλα-Περιστέρι Τανατζής-Ταβουλαρέας-Γεωργιάδης (Μαραμής)
ΟΑΚΑ 17.00
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου Παπαδημητρίου-Παφίλης-Καλδίρης (Παναγιώτου)
ΣΕΦ 18.50
Ολυμπιακός-Πανελλήνιος Μουζάκης-Παπαπέτρου-Πουρσανίδης Κ. (Κορασίδης)
Αγ.Θωμά 19.00
Μαρούσι-Άρης Χριστοδούλου-Καρακατσούνης-Σταματόπουλος (Σωτηριάδης)
Ιλισίων 19.00 Ηλυσιακός-ΑΕΚ Αναστόπουλος-Αφεντουλίδης-Μητσόπουλος (Μαύρος)

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου
Καλαμίτσας 16:00
Καβάλα-Πανιώνιος Γκόντας-Μπήτης-Παναγιώτου (Μπακάλης)