Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΑΕΚ

Σύσκεψη με Θανόπουλο και Δημητριάδη
Ο Σκόκο δεν πωλείται, ο Μπάγεβιτς μένει και ξεκινά την εκκαθάριση στο ρόστερ της ΑΕΚ
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βγήκε χωρίς να κάνει δηλώσεις από τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον Νίκο Θανόπουλο και τον γενικό αρχηγό της ΑΕΚ, Βασίλη Δημητριάδη.
Ωστόσο νωρίτερα είχε πάρει απαντήσεις στα μεταγραφικά ζητήματα και όσα φυσικά συμβαίνουν στο διοικητικό κομμάτι. Παράλληλα ειπώθηκε η άρνηση πώλησης Σκόκο και φυσικά η παραμονή του Σερβοέλληνα τεχνικού.
«Μιλήσαμε για παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Κάποιοι θα δοθούν δανεικοί, σε κάποιους δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο, κι άλλοι θα πουληθούν αν υπάρχει κάποια ικανοποιητική πρόταση» είπε χαρακτηριστικά ο Δημητριάδης και προλαβαίνοντας πριν η ..........

κουβέντα πάει στον Σκόκο, τόνισε: «Παίκτες που θέλουν να φύγουν, δεν θα φύγουν».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα γίνουν μεταγραφές», ενώ απάντησε σε σχετική ερώτηση αν τέθηκε ποτέ θέμα προπονητή: «Αυτό το διάβαζα μόνο και δεν διαπίστωσα ποτέ ότι υπάρχει. Τα θέματα αυτά τα τρέχει ο κύριος Θανόπουλος».
Τέλος, διέψευσε ότι υπάρχει επιτροπή ρόστερ: «Εγώ δεν είδα καμία τέτοια επιτροπή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα γραφεία της ΑΕΚ παρουσιάστηκε και ο Τόνι Σαβέφσκι, γεγονός που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά.

Εκκαθάριση στο ρόστερ
Μετά τη συνάντηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης μεταξύ Μπάγεβιτς, Δημητριάδη και Θανόπουλου, αποφασίστηκε να μην γίνει κάποια μεταγραφή, καθώς και να μην παραχωρηθεί κάποιος από τους ποδοσφαιριστές του βασικού κορμού.
Παράλληλα όμως, αποφασίστηκε και η αποπομπή από το ρόστερ, παικτών που δεν έχουν συνεισφέρει τα αναμενόμενα είτε με τη μορφή δανεισμού, είτε με λύση των συμβολαίων τους.
Και αυτό ώστε να δημιουργηθεί ένας πιο σταθερός κορμός ενόψει της επόμενης μέρας. Αλλωστε τόσο ο Αδαμίδης όσο και ο Θανόπουλος, έχουν εκφράσει την πίστη και τη στήριξή τους στο υπάρχον ρόστερ και έχουν τονίσει στον Μπάγεβιτς ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό.

Σίγουροι στις αποχωρήσεις θα πρέπει να θεωρούνται οι Χουανφράν, Ιορντάκε, Ενσαλίβα και Αρτσε Μπιάνκι, ενώ θα γίνει προσπάθεια να παραχωρηθούν δανεικοί οι Ρίκκα, Γιαγάγια και Παυλής.
Οι δύο πρώτοι αποκτήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια έναντι 1 εκ. σχεδόν (600.000 ευρώ ο Ρίκκα και 280.000 ο Γιαχάγια), ενώ για τον Παυλή υπάρχει πάντα η πίστη ότι στο μέλλον μπορεί να προσφέρει, αρκεί να πάρει παιχνίδια.
Ο Χουανφράν θεωρείται ήδη τελειωμένος και αναζητείται φόρμουλα διακοπής του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι, παρότι ο ίδιος είναι κάθετα αντίθετος σε κάτι τέτοιο, ενώ οι Ιορντάκε και Ενσαλίβα αναμένεται να παραχωρηθούν, με την Ραπίντ Βουκουρεστίου να ενδιαφέρεται για την απόκτησή τους.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Αρτσε Μπιάνκι που δεν έχει πείσει, πιθανότατα θα τερματιστεί ο δανεισμός του από την Σαν Λορέντζο που λήγει το καλοκαίρι.

Ενοχλήσεις ο Σκόκο
Στα αγωνιστικά, ο Νάτσο  Σκόκο ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και έκανε αποθεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο κατά την προπόνηση της Πέμπτης. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και δεν προπονήθηκε, ενώ ο Ζεράλντο Αλβες έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο.