Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Δήλωση του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων,
Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη
για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ



Δήλωση του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ
Κάλεσα σήμερα στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας τον Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κ.Χαλά και τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας κ.Βεντούρη σε μια .....
ύστατη προσπάθεια να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να ανασταλούν για τρεις ημέρες οι απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση και να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας που αποτελεί κυρίαρχο αίτημα της Π.Ν.Ο.
· Δυστυχώς η αδιαλλαξία και η επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας, οδήγησαν σε νέο αδιέξοδο και συνέχιση της απεργίας.
· Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργείται αφενός επείγουσα κοινωνική ανάγκη και ιδιαιτέρως στην δημόσια υγεία, εξαιτίας των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και αφετέρου, να στερούνται τις ιατρικές υπηρεσίες, οι ευπαθείς ομάδες του νησιωτικού πληθυσμού μας. Και φτάσαμε στην ακραία κατάσταση, οι νεκροί, να μην μπορούν να μεταφερθούν από και προς τα νησιά μας, για να ταφούν.
· Η καταστροφή της παραγωγικής βάσης των νησιών μας,
· Η νέκρωση κάθε ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας από και προς τα νησιά μας, δεν φαίνεται να ήταν ικανά να επιτρέψουν στους εμπλεκόμενους, να συζητήσουν και να βρούνε, μια κοινά αποδεκτή λύση.
· Η αδιαλλαξία των δυο πλευρών, που οδήγησε σε «προγραμματισμένο ναυάγιο», μην αφήνοντας κανένα περιθώριο διαλόγου και εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, που έχει παραλύσει το μεγαλύτερο μέρος του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας, δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα, που δεν μπορούν να συνεχιστούν.
· Η κοινωνική αναστάτωση στους κατοίκους των νησιών και η επαπειλούμενη σύγκρουση των απεργών, με τις θιγόμενες και παραγωγικές τάξεις, είναι πλέον ορατή.
· Η κυβέρνηση, διαμεσολαβώντας επανειλημμένα μεταξύ των δυο κοινωνικών εταίρων, έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της.
Γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση, με υπευθυνότητα απέναντι στον ελληνικό λαό και με αίσθημα ευθύνης, αλλά και για λόγους ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ προκειμένου να διασφαλίσει την συνοχή της Νησιωτικής Ελλάδας με την Ηπειρωτική χώρα, αποφάσισε την πολιτική κινητοποίηση.