Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Κυκλώματα στον ΟΓΑ



Κυκλώματα που χορηγούσαν παράνομα συσκευές οξυγόνου ή συνταγογραφούσαν φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού, "έφεραν στο φως" οι πανελλαδικοί έλεγχοι που πραγματοποιεί η Επιθεώρηση του ΟΓΑ.
Στο κύκλωμα αυτό εμπλέκονται διοικητικοί υπάλληλοι Κέντρου Υγείας, καθώς και γιατροί, που εξέδωσαν γνωματεύσεις για τη ....
χορήγηση συσκευών οξυγόνου σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, που ουδέποτε είχαν εξετάσει ή που είχαν αποβιώσει, αλλά και αστυνομικός, που βεβαίωνε το γνήσιο υπογραφής των δικαιούχων.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε προκλητή συνταγογράφηση, πλαστές συνταγές, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού, ύψους 180.000 ευρώ.
Η διοίκηση του ΟΓΑ έδωσε εντολή να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αναζήτηση των πάσης φύσεως ευθυνών, την επιβολή κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου και τη διαβίβαση των φακέλων των υποθέσεων στον εισαγγελέα.
Επιπλέον, έχει δοθεί εντολή από τη διοίκηση σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Οργανισμού για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ολόκληρη την Ελλάδα, την περιστολή και την εξάλειψη φαινομένων παράνομων ενεργειών, από επιτήδειους και κυκλώματα, σε βάρος του ΟΓΑ και των ασφαλισμένων του.