Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

«Οικειοποιήθηκε 30.000 ευρώ»

Ο Κούγιας έκανε μήνυση στον λογιστή της Παναχαϊκής

Τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υπεξαίρεσης αποδίδει με μήνυσή του ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναχαϊκή και δικηγόρος Αλέξης Κούγιας στον λογιστή της ομάδας, στον οποίο προσάπτει πως οικειοποιήθηκε την δόση των 30.000 ευρώ, που αφορά ρύθμιση παλαιών χρεών της εταιρείας, και κατήρτισε πλαστή φορολογική ενημερότητα.
Το πλαστό έγγραφο βρέθηκε στο ..... φάκελο της ΠΑΕ στην ΕΠΟ και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στην αδειοδότηση της Παναχαϊκής, καθώς απειλείται με υποβιβασμό στη Δ΄ εθνική κατηγορία.
Στη μήνυσή του ο κ.Κούγιας προσκομίζει το επίμαχο έγγραφο το οποίο φέρεται εξόφθαλμα πλαστό και πιθανολογείται πως είναι «κατεβασμένο» από το ίντερνετ.
Ο λογιστής της ομάδας, ο οποίος απομακρύνθηκε ήδη, έχει κληθεί σε κατάθεση από τον αρμόδιο εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, ως ύποπτος για τη διάπραξη αδικημάτων.
Προ ημερών ο κ.Κούγιας σε δηλώσεις του για το θέμα είχε υποστηρίξει ότι «η ΠΑΕ Παναχαϊκή, τουλάχιστον από το καλοκαίρι του 2009, δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν όσον αφορά τα τρέχοντα. Όσον αφορά τα παρελθόντα χρέη, έχουμε προβεί σε ρυθμίσεις που προκαταβάλουμε. Σαν "κεραυνός εν αιθρία" βρέθηκε ένα πιστοποιητικό που δεν ήταν νόμιμο στο φάκελό μας και αφορά φορολογική ενημερότητα για παρελθόντα χρέη. Ένα χαρτί που έστειλε ο λογιστής.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν 17 χρόνια στον Πανηλειακό, ενώ ήταν στην Παναχαϊκή για 3 χρόνια επί Μακρή. Εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, ενώ το μόνο που κάνω είναι να ασχολούμαι με τις πληρωμές. Ο διοικητής της εφορίας της Πάτρας μου γνωστοποίησε το γεγονός, αμέσως μόλις ενημέρωσε η ΕΠΟ».