Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τουρισμός …Ιστορία …Βιομηχανία


Από την Ιωάννα Λαΐνη

Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας ανήκει σ’ αυτή τη μεγάλη κατηγορία με βασικό πλεονέκτημα τη δυνατότητα αλλά και την αξιοποίηση, που προέρχονται κυρίως από τον τουρισμό, βιομηχανία, γη καθώς και την ιστορία. 
Οι αρχές είναι σε ετοιμότητα ώστε να μπορέσουν και να υλοποιήσουν, τα σχέδια τους για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη, αφού θα δώσει νέες θέσεις εργασίας. Στόχος τους, η .....
μεθοδικότητα, σωστή πορεία σε ένα σύγχρονο, διαμετακομιστικό, αγροτικό διατροφικό, τουριστικό κέντρο με γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και με υψηλές ευρωπαϊκές προδιαγραφές τόσο για την εξυπηρέτηση πολιτών όσο και για την ποιότητα ζωή τους.  
Η αγροτική ανάπτυξη, η κτηνοτροφία, αλιεία αποτελούν σημείο αναφοράς, αφού μπορούν να προσφέρουν δυνατότητες, αλλά και βελτίωση στην ανάπτυξη του Νομού. 
Η επιχειρηματικότητα φαίνεται να είναι άμεση ανάγκη, τόσο σε επίπεδο της μεταποίησης όσο και στην παροχή των σύγχρονων υπηρεσιών τουριστικής ανάπτυξης και διαμετακομιστικών διευκολύνσεων. Όλα αυτά αποτελούν βασικό επίτευγμα για το ανθρώπινο δυναμικό που θα δώσουν, νέους στόχους και ευκαιρίες για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η πολιτιστική κληρονομιά, ο φυσικός και θαλασσινός πλούτος επιβάλουν την ανάδειξη τόσο σε τουριστικά όσο και πνευματικά ενδιαφέροντα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.