Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προβολές Θερινού Κινηματογράφου «REX»
2 ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

    Στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «REX», συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN, με μια προβολή καθημερινά, με ώρα έναρξης: 21:00.  Παράλληλα, για δεύτερη προβολή και ώρα 23:10, ξεκινά η προβολή της ταινίας «THE ARTIST»- Ιστορία Κινηματογράφου.   
    Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των προβολών, έχει.....

ως εξής:  
Πέμπτη 19 έως Τετάρτη 25 Ιουλίου
1) THE AMAZING SPIDER-MAN   - Περιπέτεια φαντασίας
Έναρξη προβολών: 21:00   (1 προβολή)

Ηθοποιοί: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Ρις Ίφανς, Ντένις Λίρι, Κάμπελ Σκοτ, Ίρφαν Καν, Μάρτιν Σιν, Σάλι Φιλν
Σκηνοθεσία:   Μαρκ Γουέμπ
Μουσική:   Τζέιμς Χόρνερ
Παραγωγή:   Λόρα Ζίσκιν, Έιβι Αράντ, Ματ Τόλμαχ
Σενάριο:   Τζέιμς Βάντερμπιλτ, Άλβιν Σέιρτζεντ, Στιβ Κλόουβς
Είδος ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας


Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου…
Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ένας συνεσταλμένος έφηβος με σοβαρά προβλήματα προσαρμογής στη σχολική του καθημερινότητα, αφού καθημερινά, αποτελεί το αντικείμενο χλευασμού ενός γεροδεμένου συμμαθητή του. Κρυφά ερωτευμένος με τη συμμαθήτριά του, Γκουέν Στέισι, κόρη του αρχηγού της αστυνομίας, ο Πίτερ θα βρεθεί προ εκπλήξεως, όταν κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής εκδρομής στο μουσείο φυσικής ιστορίας, θα δεχτεί το δάγκωμα μιας ραδιενεργής αράχνης, η οποία σε χρόνο ρεκόρ θα μεταλλάξει το DNA του. Και, κάπου εδώ, ο διστακτικός Πίτερ θα παραχωρήσει τη θέση του στον... απίθανο Spider-Μan!
Σε αυτό το νέο, πλέον, προφίλ του ήρωα της Marvel, τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο πολλά υποσχόμενος Αμερικανός σκηνοθέτης Μαρκ Γουέμπ, ενώ το κοστούμι του «ανθρώπου- αράχνη» φοράει ο εξαιρετικά ταλαντούχος Άντριου Γκάρφιλντ.

2) «THE ARTIST»- Ιστορία Κινηματογράφου
Ασπρόμαυρο παραγωγή 2012 
Έναρξη προβολής: 21:10   (1 προβολή)

Ηθοποιοί: Ζαν Ντιζαρντέν, Μπερενίς Μπέιο, Τζέιμς Κρόμγουελ, Πενέλοπι Αν Μίλερ, Μάλκολμ Μακ Ντάουελ, Μίσι Πάιλ, Μπεθ Γκραντ, Εντ Λοτέρ, Τζόελ Μάρεϊ, Κεν Νταβιτιάν, Τζον Γκούντμαν
Σκηνοθεσία: Μισέλ Χαζαναβίσιους
Μουσική:   Λουντοβίκ Μπουρσέ
Παραγωγή: Τομάς Λανγκμάν, Εμμανουέλ Μονταμά
Σενάριο: Μισέλ Χαζαναβίσιους
Είδος ταινίας: Μιούζικαλ

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου…
Το 1927 στο Χόλιγουντ, ο γοητευτικός Τζορτζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια όμορφη, όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, καθώς εντελώς αναπάντεχα θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ως μία από τις πλέον υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου. Άραγε υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διατηρηθεί μια ειλικρινής σχέση ανάμεσά τους;
Αυθεντικό άρωμα παλιού καλού Χόλιγουντ μας επιφυλάσσει η νέα αυτή δημιουργία του Μισέλ Χαζαναβίσιους («OSS 177: Αποστολή στο Κάιρο», «Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το… Ρίο! Μυστικός Πράκτορας OSS 177»). Ο γνωστός Γάλλος σκηνοθέτης και σεναριογράφος δικαιώνεται απόλυτα για την έμπνευση και κυρίως, για την τόλμη του να παρουσιάσει εν έτει 2012 μια ταινία που, εκτός από ασπρόμαυρη, είναι και σχεδόν ολόκληρη βωβή, αποσπώντας το εγκάρδιο χειροκρότημα του κοινού στο 64ο Φεστιβάλ Καννών. Το «The Artist» είναι ένας απολαυστικός, όσο και πρωτότυπος φόρος τιμής σε πρωτοπόρους της Έβδομης Τέχνης, όπως ο Φριτς Λανγκ, ο Ερνστ Λιούμπιτς και ο Φρίντριχ Βίλελμ Μουρνάου.

Τιμή εισιτηρίου: 7 €