Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 23ης Ιουλίου, αίρονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (που είχαν τεθεί σε ισχύ από τις 2 Ιουλίου, με αφορμή το εορταστικό 10ήμερο του Εμπορικού Συλλόγου και με διάρκεια 20ημέρου, βάσει της γνωμοδότησης με αρ. 92/12 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της κανονιστικής απόφασης με ....
αρ. 198/12 του Δημοτικού Συμβουλίου) και επανέρχεται το πρότερο κυκλοφοριακό καθεστώς στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα:
- επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων στην Αβάντων, από την αρχή της
- επιτρέπεται η στροφή των οχημάτων από το ρεύμα ανόδου της Ελ. Βενιζέλου αριστερά προς τη Συγγρού (στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας),
- επανέρχονται στα συνήθη οι κατευθύνσεις κυκλοφορίας των οχημάτων σε Βύρωνος και Κουκούλη.

Τις επιπτώσεις των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων παρακολούθησε (έως και την Πέμπτη, 19 Ιουλίου) ομάδα ειδικών επιστημόνων του Ε.Μ.Π., υπό τον καθηγητή Βλαστό, η οποία και θα τα αξιολογήσει ως προς την αποτελεσματικότητά τους.
Και βέβαια, τα όποια επιστημονικά συμπεράσματα και η πρόταση των ειδικών (η οποία σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει τον Δήμο), θα τεθεί εν τέλει, από μηδενική βάση, σε δημόσια διαβούλευση.
Ήδη, ανακοινώθηκε ανοικτή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, την 1η Αυγούστου, με θέμα την παρουσίαση των κυκλοφοριακών μελετών και των άμεσης εφαρμογής αλλά και μελλοντικότερων ρυθμίσεων που προτείνει η επιστημονική ομάδα του Ε.Μ.Π. στο πλαίσιο ενός Σχεδίου Πολεοδομίας και Βιώσιμων Μεταφορών, που θα εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα ποιότητας ζωής στους κατοίκους και στους επισκέπτες του κέντρου της πόλης.
Τις τελικές αποφάσεις περί της εφαρμογής ή όχι της πρότασης των ειδικών περί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (και της όποιας δέσμης πρόσθετων μέτρων και τεχνικών έργων προϋποθέτουν), θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο.