Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Συνάντηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ 
με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι».
Συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου εργαζόμενων «Βοήθεια στο Σπίτι», είχε σήμερα στις 4:30 μ.μ. αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Συνολικά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», απασχολούνται 3.800 εργαζόμενοι ενώ οι ωφελούμενοι φτάνουν τους 130.000.
Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων έθεσαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Όπως εξήγησαν είναι ήδη 8 μήνες απλήρωτοι, ενώ....
σε εκκρεμότητα παραμένει το θεσμικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθώς είναι «όμηροι», αφού εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Είπαν επίσης ότι το τελευταίο διάστημα είχαν συνεχείς επαφές με εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας διεκδικώντας το δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται. Ωστόσο, όπως τόνισαν, σε κανένα από τα ζητήματα που έθεσαν, οικονομικό και θεσμικό, δεν έλαβαν συγκεκριμένη απάντηση.
Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσύκαλης, όσο και ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης, τόνισαν ότι θα φέρουν το θέμα στη Βουλή. Είπαν επίσης ότι θα έρθουν σε επαφή και με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα των απασχολούμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ο βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε ότι η ΔΗΜΑΡ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή. Είπε ακόμη, ότι θα γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια για να δοθεί τέλος στα προβλήματα των εργαζόμενων στο πρόγραμμα πρόνοιας που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εξυπηρέτηση χιλιάδων υπερήλικων που έχουν ανάγκη καθημερινής βοήθειας για να μπορούν να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια.
Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές: Αχαΐας,Νίκος Τσούκαλης, Ευβοίας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Α' Αθηνών, Γιάννης Πανούσης και Τρικάλων, Γιώργος Κυρίτσης.
Από το σωματείο εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι»,  ήταν οι Τόνια Γεωργάκη, Λουκία Παπαΐωάννου, Σοφία Κολτέρα, Φούλα Γκαραγκούνη, Χρυσούλα Κλισαρχάκη και Θάλεια Ναρλή.