Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ


Οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα σήμερα 38 χρόνια μετα είναι επίκαιρες όσο ποτε…..
Η αναδρομή στις ιδέες και στα πιστεύω του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και στο όραμα για την Ελλάδα που προσπάθησε να δημιουργήσει, αποτελεί πυξίδα για το πολιτικό σύστημα και ελπίδα για τον Λαό.
Η υπεράσπιση και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η κοινωνική δικαιοσύνη και η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, ο ρυθμιστικός και επιτελικός ρόλος του .....
κράτους στην ανάπτυξη και την απασχόληση, πρέπει να αποτελούν τα πρώτα θέματα στην ατζέντα των προοδευτικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων σε όλο τον κόσμο.
Η φετινή επέτειος συμπίπτει και με μια δύσκολη πέρίοδο για την Παράταξη μας, το ΠΑΣΟΚ, που μετά από δύο μεγάλες ήττες, καλείται να επανασυνδεθεί με την παραδοσιακή κοινωνική του συμμαχία, που το οδήγησε στην πρωτοκαθεδρία των πολιτικών πραγμάτων της πατρίδας μας. Τους Νέους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τις παραγωγικές επιχειρήσεις. Καλείται σε ένα νέο «συμβόλαιο με το Λαό», αντίστοιχο με αυτό του Ανδρέα Παπανδρέου στην ιστορική μας νίκη, το 1981
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ευβοιας , γαλουχημένη από το όραμά της ιστορικης διακήρυξης 3 του σεπτεμβρη θα συνεχισει τη μάχη για μία κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και ευημερίας στην οποία η Νέα Γενιά θα πρωταγωνιστεί, αγωνιζόμενη για ένα καλύτερο αύριο, σε μία δίκαιη κοινωνία για ένα ανθρώπινο κράτος.