Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε και τίθεται σε χρήση η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Δοκού
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον αύλειο χώρο των 17ου Δημοτικού Σχολείου και 20ου Νηπιαγωγείου Δοκού Χαλκίδας.
Έργο κόστους 429.907,86 ευρώ, το οποίο κατασκευάστηκε από....
την κ/ξ Γ. Αγγελέτου – Χ. Τουλουμτζή και χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων.
Πρόκειται για θερμαινόμενη-κλιματιζόμενη αίθουσα, με πρόσβαση για ΑμεΑ και εξωτερικό νυκτερινό φωτισμό, χρηστικής επιφάνειας 170 τ.μ., που διαθέτει υπερυψωμένη σκηνή με κατάλληλο φωτισμό. Ενώ υπάρχουν βοηθητικοί χώροι (διπλά wc ξεχωριστά για αγόρια και κορίτσια, για ΑμεΑ και για το κοινό, αποδυτήρια ξεχωριστά για αγόρια και κορίτσια, λεβητοστάσιο και αποθήκη) συνολικής πρόσθετης επιφάνειας 95 τ.μ..
Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα χρησιμοποιείται: για το μάθημα της φυσικής αγωγής, για τη διοργάνωση διδακτικών δραστηριοτήτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων της σχολικής μονάδας καθώς και για τη φιλοξενία, -εκτός των ωρών διδασκαλίας- συνεδριάσεων, συνελεύσεων και άλλων δράσεων τόσο του συλλόγου γονέων, όσο και του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής.
Με την κατασκευή και χρήση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Δοκού,
- καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και δασκάλων του σχολείου,
- παραδίδεται ένα σημαντικό έργο μετά από χρόνια στην περιοχή του Δοκού που ήταν παραμελημένη, στο πλαίσιο της επιλογής της Δημοτικής Αρχής για ισόρροπη ανάπτυξη και στις περιφερειακές γειτονιές της Χαλκίδας
- ενισχύεται η δομή και υπόσταση του Δημοτικού Σχολείου, ως πειστική απάντηση στην απόπειρα συνένωσής του με το 23ο της περιοχής των Δύο Δένδρων
- δημιουργείται ένας χώρος συνάθροισης και καλλιέργειας της κοινοτικής συνείδησης των κατοίκων της περιοχής, αφού σ’ αυτόν θα φιλοξενείται ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος (με το κτήριο όπου σήμερα στεγάζεται να εγκαταλείπεται και ο Δήμος να μην χρειάζεται να πληρώνει το ενοίκιό του).