Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ


τ.Δήμαρχος Αυλώνος Ευβοίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ» ΑΠO ΤΟΝ “ΘΗΣΕΑ” ΣΤΟ ΕΣΠΑ
Το έργο «Κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Αυλώνος» επιτέλους μετά από χρονοβόρες διαδικασίες μεταφέρθηκε από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται με επιπλέον 947.000 ευρώ (συνολική δαπάνη χωρίς ΦΠΑ 1.937.858,95 ευρώ) προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του.
Παρακολούθησα όσο μπορούσα τους βηματισμούς των τελευταίων δύο ετών και κατανοώ, συμμερίζομαι και είναι και δική μου η ικανοποίηση των δημοτών του .....
πρώην Δήμου Αυλώνος. Αυτή την στιγμή η σκέψη μου πηγαίνει σε δύο απόντες: Στον αξέχαστο πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Τσαπατσάρη που ξεκίνησε τις μελέτες του έργου το 2001 και στον επίσης αξέχαστο συνεργάτη μου και επί σειρά ετών πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Αυλώνος Νίκο Μπιμπλή που προχώρησε πολλές πολύπλοκες διαδικασίες και ιδίως την δημοπράτηση και την ανάθεση του έργου με το σύστημα μελέτη- κατασκευή. Αυτό το έργο αποτυπώνει επίσης την εναργή προσπάθεια της Μηχανικού του πρώην Δήμου Αυλώνος κ. Αγγελικής Τόλιζα από το πρώτο βήμα της ανάθεσης της μελέτης το 2001 έως σήμερα. Χωρίς τη συμβολή όλων αυτών και άλλων να θυμίσω ότι αυτό το έργο δεν θα μπορούσε να συμβασιοποιηθεί τον Αύγουστο του 2010, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή στον ΘΗΣΕΑ για να έχει σήμερα το βασικό κριτήριο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με Απόφαση Ένταξης του Υπουργού Εσωτερικών μετά την αξιολόγηση από την συγκεκριμένη Διαχειριστική Αρχή (ΕΕΤΑΑ).
Δεν θα παραλείψω να συγχαρώ για την επιμονή στην μεταφορά του έργου στο ΕΣΠΑ μετά την πρόωρη ολοκλήρωση του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, και το αίσιο τέλος της διασφάλισης της χρηματοδότησης την σημερινή Δημοτική Αρχή Κύμης Αλιβερίου υπό τον κ. Θωμά. Η δική της ευθύνη όμως τώρα ξεκινά. Για την ορθή και έγκαιρη εκτέλεση του έργου καθώς και την παράλληλη προώθηση των έργων που θα καταστήσουν δυνατή τη λειτουργία του έτσι όπως είχε σχεδιαστεί, δηλαδή την προώθηση της κατασκευής των κεντρικών συλλεκτήρων αγωγών αλλά και την κατά προτεραιότητα κατασκευή των εσωτερικών δικτύων από δύο οικισμούς που γειτονεύουν με το έργο, το Πυργί και τα Χάνια Αυλωναρίου. Τώρα πλέον, μετά την ολοκλήρωση και του εσωτερικού δικτύου Αποχέτευσης της Οκτωνιάς αποκτά προτεραιότητα και η προετοιμασία για να συνδεθεί η Οκτωνιά με τον Βιολογικό μόλις ξεκινήσει η λειτουργία του.
29 Μαίου 2013