Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σε δίκη παραπέμπεται ο ιδιοκτήτης αλυσίδας σούπερ μάρκετ για «μαϊμού» προϊόντα

Κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών σε βάρος του 52χρονου ιδιοκτήτη βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, που συνελήφθη κατηγορούμενος για την υπόθεση των «μαϊμού» απορρυπαντικών που κατασχέθηκαν σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.
Ο 52χρονος, αδελφός ιδιοκτήτη ΠΑΕ, οδηγήθηκε το μεσημέρι στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και με βάση τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, που αφορά παραβάσεις των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου .....
ανταγωνισμού και πλαστογραφία, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Μαζί του θα δικαστούν ένας 45χρονος κι ένας 33χρονος. Ο πρώτος φέρεται να είχε πρόσβαση και να εκμεταλλευόταν τις δύο αποθήκες (ιδιοκτησίας του 52χρονου) και ο δεύτερος κατηγορείται ότι τις νοίκιαζε από τον επιχειρηματία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 52χρονος εκτιμάται ότι διέθετε τα απομιμητικά προϊόντα στο λιανικό εμπόριο μέσω των καταστημάτων σούπερ μάρκετ.
Κατά την έφοδο στις δύο αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.460 φιάλες συσκευασμένων απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού (χωρητικότητας 2,8 λίτρων), γνωστής μάρκας, που ήταν έτοιμες να διατεθούν στο καταναλωτικό κοινό και 22.428 φιαλίδια καλλυντικών προϊόντων (τζελ, αφροί κ.ά.) των οποίων η προέλευση ερευνάται, αλλά εκτιμάται ότι πρόκειται κι εδώ για απομιμήσεις.
Εξάλλου, κατασχέθηκαν τρεις μονάδες παραγωγής και εμφιάλωσης υγρών, δέκα εννέα δεξαμενές -χωρητικότητας ενός τόνου, η καθεμία- στις δεκατρείς εκ των οποίων βρέθηκαν πρώτες ύλες παρασκευής απορρυπαντικών, 468 κενές φιάλες απορρυπαντικού, 630 φιάλες κρεμοσάπουνου, ένα ανυψωτικό μηχάνημα κι ένα δελτίο αποστολής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ για 5.000 φιάλες απορρυπαντικών.
Όπως τόνισε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, παρουσιάζοντας την υπόθεση, ήδη παραγγέλθηκε χημική εξέταση των κατασχεθέντων απομιμητικών προϊόντων για να διαπιστωθεί τυχόν επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τον κ. Παζαρλή, εκπρόσωποι της παθούσας εταιρείας εκτιμούν ότι η οικονομική ζημία που θα προκαλείτο σε περίπτωση πώλησης των προαναφερομένων 4.460 φιαλών απομιμητικού απορρυπαντικού θα ξεπερνούσε τις 62.000 ευρώ.