Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

«Δείξαμε χαρακτήρα» εκτιμά ο Φερνάντο Σάντος


Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι Έλληνες διεθνείς στάθηκε ο Φερνάντο Σάντος μετά τη νίκη της εθνικής μας ομάδας επί της Λιθουανίας στο Βίλνιους για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Ειδικότερα, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε:
«Αυτή η νίκη έδειξε τον χαρακτήρα των παικτών μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα, σε παιχνίδι που φάνηκε ότι οι παίκτες μας κουβαλούσαν την κόπωση μιας σεζόν, ενώ οι Λιθουανοί είναι στο μέσο του πρωταθλήματος και λογικά ήταν πιο φρέσκοι», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος.
Και πρόσθεσε: «Αντιδράσαμε, πολύ καλά, είχαμε νεύρο και πήραμε μια δίκαιη νίκη, όχι μόνο για το γκολ που βάλαμε αλλά επειδή είχαμε και πιο,,,,

ξεκάθαρες ευκαιρίες για να διπλασιάσουμε τα γκολ και να φτάσουμε σε πιο εύκολη νίκη. Η νίκη δείχνει το χαρακτήρα και το νεύρο που μπορούν να βγάλουν οι παίκτες στους αγώνες».
Όσο για την ανάλυση του αγώνα; «Ξεκινήσαμε αρκετά καλά στα πρώτα 10-15 λεπτά, διάστημα στο οποίο ήμασταν φρέσκοι από φυσική και πνευματική κατάσταση. Είχαμε πρωτοβουλία και κυριαρχία, κάποιες μικροευκαιρίες που κατέληξαν στο γκολ.
Μετά η Λιθουανία ισορρόπησε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε καλά, αν και στο τέλος φάνηκε η κόπωση. Ο αντίπαλος είχε κατοχή, αλλά ήταν ανούσια, δεν έφτασε στα καρέ μας, ενώ εμείς είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε και δεύτερο γκολ. Ήταν μια δίκαιη νίκη».
Για το αν η ισοπαλία της Σλοβακίας είναι θετική, καθώς ναι μεν έχασε έδαφος αλλά ίσως είναι αδιάφορη στα δύο ματς με τη Βοσνία, είπε: «Αυτό είναι μια σωστή ανάλυση, αλλά πολλές φορές τέτοιες ομάδες όταν παίζουν χωρίς άγχος και πίεση, μερικές φορές παίζουν ακόμα καλύτερα και φέρνουν αποτελέσματα εκεί που δεν το περιμένεις. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα δικά μας παιχνίδια, να νικήσουμε είτε για να περάσουμε απευθείας, αν και δεν εξαρτάται από εμάς, είτε για να πάμε στα μπαράζ. Πρέπει να σκεφτούμε τα δικά μας παιχνίδια και να μη ξεχνάμε ότι η Σλοβακία μπορεί να γίνει επικίνδυνη στα επόμενα ματς, και επιπλέον ότι ένα από αυτά είναι με μας».
Για την επιλογή του Χριστοδουλόπουλου στην 11άδα σχολίασε: «Φάνηκε ότι ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, είχε λιγότερα ματς στα πόδια του, ήταν πιο φρέσκος και φαινόταν στις προπονήσεις, καθώς διάθεση και κίνητρο είχαν όλα τα παιδιά. Ήταν σε καλύτερη κατάσταση με τον ενθουσιασμό που είχε για να παίξει αλλά και από φυσική κατάσταση. Επίσης είναι καλός στο ένας εναντίον ενός και μπορούσε να βοηθήσει, όπως και έγινε.
Σίγουρα από την Ιταλία έχω δει μεγάλη διαφορά στον Λάζαρο προς το καλύτερο. Διατηρεί τα πολύ καλά επιθετικά χαρακτηριστικά που είχε, αλλά πλέον είναι στο αμυντικό κομμάτι πιο συγκεντρωμένος και τακτικά ακόμα καλύτερος. Στην Ελλάδα εδώ αμυντικά πολλές φορές ξεχνιόταν, πλέον αυτό δε γίνεται και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό. Αυτό το έδειξε και απέναντι στη Βοσνία και περιμένω να συνεχίσει την άνοδό του και την προσπάθεια βελτίωσης, για το καλό το δικό του και της εθνικής».