Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2013»


Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2013, που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), το πρόγραμμα έχει ως εξής:


5) ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ
Σε συνέχεια του «4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών & Μουσικής», από τη Δευτέρα 2 έως και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ παραδοσιακών ελληνικών χορών με τίτλο: «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ», με τη ...
συμμετοχή συλλόγων του Δήμου Χαλκιδέων και της Εύβοιας. Όλες οι χορευτικές παραστάσεις θα γίνουν στην πλατεία Μάλλιου, στο Κόκκινο Σπίτι, με ώρα έναρξης 21:00.
Το πρόγραμμα, με τη σειρά που χορεύουν οι σύλλογοι έχει ως εξής:

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου: ΠΟΝΤΙΟΙ, ΠΡΟΚΟΠΙΕΙΣ (ΟΠΣΕ), ΔΟΚΟΥ «Η ΑΝΟΙΞΗ», ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.
Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου: ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ, ΚΥΠΡΙΟΙ, ΚΥΖΙΚΟΣ (ΟΠΣΕ), ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΩΠΙΑΣ «ΕΙΛΕΣΙΟΝ», ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ.
Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου: ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΥ, ΚΡΗΤΕΣ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΡΤΑΚΗΣ,

6) ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 20:30, Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού)
Π
αιδική Θεατρική παράσταση «Ο ΑΙΣΩΠΟΣ ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ». Η αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη, σε συνεργασία με την παιδική σκηνή «Κιβωτός», παρουσιάζει το έργο του Αισώπου, του μεγαλύτερου μυθοπλάστη όλων των εποχών. 584 είναι οι σωζόμενοι μύθοι από τους οποίους διαλέξαμε εκείνους που πιστεύουμε ότι έχουν να πουν τα περισσότερα στα παιδιά.
Γι αυτό άλλωστε και ο τίτλος «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει…». Μια ομάδα ηθοποιών, αφού μιλήσει στα παιδιά για τον Αίσωπο και τη ζωή του, θα ζωντανέψει τους μύθους που διαλέξαμε. Αναφέρουμε κάποιους από αυτούς:
Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας, ο λαγός και η χελώνα, η κότα και το χρυσό αυγό, το λιοντάρι και το ποντίκι, η Μαριγώ και το σταμνί της, ο ψεύτης βοσκός, και άλλοι.
Μέρος των εσόδων από την Παράσταση θα παραχωρηθούν υπέρ των σκοπών του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α «Άνθρωπος – Ελπίδα –Πολιτισμός».

Τιμή Εισιτηρίου: 10 € (γενική είσοδος) - Ισχύουν και εισιτήρια του ΟΓΑ
Προπώληση Εισιτηρίων: Δημοτικός Κινηματογράφος REX, Bιβλιοπωλείο «ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ» Πάροδος Ι (πλατεία Αγ. Νικολάου), Κατάστημα Παιχνιδιών «ΑΜΠΑΡΙΖΑ (Αντωνίου 3), Καφέ – Μεζεδοπωλείο « ΡΑΝΤΕΒΟΥ στο ΠΑΓΚΑΚΙ » (Ερμού 14).

Συντελεστές παράστασης
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη.( Βοηθοί σκηνοθέτη: Κοραλία Τσόγκα, Χριστίνα Κουλουμπή)
Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή (Βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου)
Μουσική: Στέφανος Βαρελάς / Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Κίνηση - Χορογραφία: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική διδασκαλία: Στέφανος Βαρελάς, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Κουλουμπή, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Θοδωρής Ευστρατιάδης, Γιώργος Γερωνυμάκης, Κοραλία Τσόγκα, Μαριαλένα Ροζάκη

2) ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2013»
Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2013», που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) στη Δημοτική ενότητα Ν. Αρτάκης, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο Λιμάνι Ν. Αρτάκης (Ανεμόμυλος), θα πραγματοποιηθεί «Παράσταση Κλασσικού & Μοντέρνου Χορού», με τη συμμετοχή της σχολής χορού «Παρασκευή Υφαντή»