Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Το «5th Olympic Classic Tour Rally» στη ΧΑΛΚΙΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το «5th Olympic Classic Tour Rally» στη ΧΑΛΚΙΔΑ

Ένας ακόμη διεθνής αγώνας Ιστορικών Αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, με κεντρικό σημείο αναφοράς την πόλη της Χαλκίδας.

Πρόκειται για το «5ο Olympic Classic Tour Rally» που θα διεξαχθεί στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια. Όπως το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του περασμένου Μαΐου έτσι και αυτός ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο «FIA Trophy for....
Historic Regularity Rallies», αφού είναι ο 5ος γύρος του θεσμού και επιπλέον προσμετρά στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ Regularity.

Ο διήμερος αγώνας που διοργανώνει και αυτή τη χρονιά το Hellenic Lancia Club θεωρείται ήδη επιτυχημένος, καθώς έχει την τιμή να φιλοξενεί τρεις πολύ σημαντικές διεθνείς συμμετοχές. Συγκεκριμένα, ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2012 Joe Reynolds, από την Ιρλανδία, οι Michael Haberl - Sebastian Haberl, από την Αυστρία (Πρωταθλητές Ευρώπης το 2009), αλλά και οι Ιταλοί Πρωταθλητές, Paolo Marcattilj - Stefano Sinibaldi, θα γευθούν για δεύτερη φορά τη φιλοξενία και τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας.

Ο εφετινός αγώνας, διοργανώνεται υπό την Αιγίδα των Δήμων Φιλοθέης-Ψυχικού και Χαλκιδέων, με τη συμπαράσταση του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ). Το συνολικό μήκος της διαδρομής θα είναι περίπου 400 χλμ. και περιλαμβάνει 25 Ειδικές Διαδρομές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Τελετή Εκκίνησης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 10:00, από την Αίγλη Ζαππείου, και έπειτα από μία ανασυγκρότηση στο Μοσχοπόδι Θήβας, τα πληρώματα θα ολοκληρώσουν το 1ο Σκέλος στη Χαλκίδα και ώρα 17:00, στο χώρο του πάρκινγκ στη Βοιωτική πλευρά (πλαζ Αστέρια), όπου οι πολίτες θα έχουν και την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά, τα σπάνια και συλλεκτικής αξίας αυτοκίνητα που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση.

Την επομένη, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, το 2ο Σκέλος εκκινεί στις 10:30 από τη Χαλκίδα και μετά από περιήγηση στα χωριά της Κεντρικής Εύβοιας, το μεσημέρι θα φτάσουν για ανασυγκρότηση στο χώρο της προβλήτας του Αγ. Νικολάου στην παραλία.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται στις 17:00 στην πρώτη πλατεία του Παλαιού Ψυχικού όπου θα γίνει και η απονομή επάθλων στους νικητές.