Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΜΗΣ

Μπήκε στο Λουτράκι με το δεξί!


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις του ο ΓΣ Κύμης στο τουρνουά του Λουτρακίου, καθώς επιβλήθηκε στην πρεμιέρα της Ζακύνθου με 76-46! Θεωρητικά αυτός ήταν ο πιο δυνατός αντίπαλος στην φάση των ομίλων, αφού οι Επτανήσιοι παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και μάλιστα θεωρούνται από τις πιο αξιόλογες ομάδες του ομίλου....
τους. 
Το εντυπωσιακό στο ματς της Παρασκευής ήταν ότι ο Γυμναστικός κέρδισε με 30 πόντους διαφορά χωρίς στην πραγματικότητα να «φορτσάρει», παρά μόνο σε ορισμένα σημεία της αναμέτρησης.
Στην αρχή του παιχνιδιού οι Ζακυνθινοί φάνηκαν πιο ορεξάτοι και έβρισκαν δρόμους προς το καλάθι της ομάδας μας. Οι παίκτες της Κύμης προσπάθησαν από το πρώτο λεπτό να πιέσουν ασφυκτικά το κατέβασμα της μπάλας, αλλά οι αντίπαλοι έβρισκαν κενά στην άμυνα και την τιμωρούσαν. Όλα αυτά μέχρι το 6-8, όταν και οι παίκτες του Βασίλη Μπρατσιάκου έπαιξαν ακόμα πιο δυνατά, με την άμυνα της ομάδας να γίνεται «μέγγενη» που έπνιξε τον αντίπαλο. Σε αντίθεση, η επίθεση δεν είχε βρει ακόμη ρυθμό, έγιναν κάποια λάθη και το 1ο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 14-10 υπέρ του ΓΣ Κύμης.
Η εξαιρετική άμυνα συνεχίστηκε στο 2ο δεκάλεπτο, με τους παίκτες της Ζακύνθου να κοπιάζουν ακόμη και για να περάσουν το κέντρο! Η πίεση λοιπόν είχε ως αποτέλεσμα τα πολλά λάθη των αντιπάλων, που κατέληγαν τελικά σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό για την Κύμη. Βέβαια στο επιθετικό ξεμπλοκάρισμα βοήθησε για μια ακόμη φορά το πολύ καλό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων, με τους παίκτες του Γυμναστικού να τελειώνουν το ματς με 52%. Η σταθερότητα σε αυτόν τον τομέα που έχει παρατηρηθεί σε όλα τα φιλικά μέχρι τώρα δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην ομάδα και αυτό μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.
Το ημίχρονο έκλεισε με 36-19, με τις βάσεις για μια εύκολη νίκη να έχουν μπει για τα καλά. Όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο πίστευαν ότι η ροή του παιχνιδιού δεν θα άλλαζε και ότι ο Γυμναστικός θα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό και θα μεγάλωνε την υπέρ του διαφορά. 
Η αρχή πάντως του 3ου δεκαλέπτου τους διέψευσε. Στα πρώτα 4,5 λεπτά οι παίκτες του Γυμναστικού υπέπεσαν σε 6 λάθη, αδυνατώντας στην ουσία να ολοκληρώσουν κάποια επίθεση. Η διαφορά έπεσε κάτω από τους 10 πόντους και η Ζάκυνθος άρχισε να έχει ξανά ελπίδες για να μπει στην διεκδίκηση της νίκης. Κάπου εκεί ο Μπρατσιάκος ζήτησε τάιμ άουτ, ξύπνησε τους παίκτες του και ξαναέβαλε το τρένο του Γυμναστικού στις σωστές ράγες. 
Σκορ 3ου δεκαλέπτου 47-34, με τους αντιπάλους μας να δείχνουν ότι τους τελείωσαν τα αποθέματα ενέργειας για να αντιδράσουν ξανά. Στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης τα πόδια και κυρίως τα χέρια των παικτών της Κύμης λύθηκαν για τα καλά και το στεφάνι σαν να …μεγάλωσε ξαφνικά, με τα σουτ να μπαίνουν το ένα μετά το άλλο. Η άμυνα συνέχισε να κυμαίνεται στο ίδιο πολύ καλό επίπεδο, με το παιχνίδι να τελειώνει τελικά με 76-46. 
Σήμερα ο ΓΣ Κύμης έχει δύο ματς, το πρωί στις 9:30 με αντίπαλο την Τενέα(Β΄Τοπικό) και το απόγευμα στις 6:15 με τον Παλαίμωνα Κορίνθου.
Οι πόντοι του ΓΣ Κύμης
Σέττος 7(2), Γκρινιάρης 4(1), Καραμπάτσος 11(3), Παπαντωνίου 18(3), Ιωάννου 7(1), Γεωργιάδης 11, Μπολάνος 8(2), Δήμος 2, Γυφτονικολός 1, Σιαμανδούρας 2, Κατράνας 5(1), Αγγελής