Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου Αθηναίων εδώ και χρόνια, δεν ψηφίσθηκε ο προέλεγχος απολογισμού-ισολογισμού του 2012 κατά το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων.
Συγκεκριμένα, την έγκριση του ισολογισμού-απολογισμού ψήφισαν μόνο 16 δημοτικοί σύμβουλοι, έναντι 17 που δεν υπερψήφισαν τον προέλεγχο.
Απουσίαζαν 13 δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του κ. Καμίνη, ενώ μεταξύ των 17 που δεν υπερψήφισαν τον προέλεγχο, οι 10 ψήφισαν λευκό και ....
οι 7 κατά.
«Ειλικρινά, νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να προβούμε σε κανένα σχολιασμό, σχετικά με το οικονομικό «θαύμα» που επιτεύχθηκε την τριετία Καμίνη», σχολίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σοφιανός υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή υιοθέτησε την πολιτική της «γενικευμένης φορομπηξίας», με «σφαγή μισθών και δικαιωμάτων, απολύσεις και παραπέρα υποβάθμιση υπηρεσιών».
Πρόσθεσε δε ότι ο δήμαρχος επιζήτησε «οικονομική αυτοδυναμία» μέσω της επιβολής νέων φόρων. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «στο σύνολο των εσόδων του δήμου, το 65% προήλθε από παράβολα, τέλη και πρόστιμα».