Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σχεδίαζε απάτη-μαμούθ σε βάρος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης


Σχεδίαζε απάτη-μαμούθ σε βάρος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Με δέλεαρ την υψηλή απόδοση από επενδυτικό πρόγραμμα, που θα απέφερε κέρδη «μαμούθ», ύψους 40 εκατ. ευρώ, σε διάστημα μόλις 15 ημερών, ένας 68χρονος επιχείρησε να εξαπατήσει τη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της.... Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του 68χρονου, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 68χρονος, στο τέλος Ιουλίου, παρουσιάστηκε στον υποδιοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ως δήθεν επιχειρηματίας - εκπρόσωπος κατασκευαστικής εταιρείας, με έδρα την Ιταλία και επιχείρησε να τον πείσει να επενδύσει 10 εκατομμύρια ευρώ σε επενδυτικό πρόγραμμα του εξωτερικού, που θα απέφερε το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε δύο εβδομάδες.

Μάλιστα, προκειμένου να πείσει για τη φερεγγυότητά του, ο 68χρονος παρέδωσε στον υποδιοικητή σχετική επιστολή, όπου περιγραφόταν αναλυτικά το επενδυτικό πρόγραμμα και τα υποτιθέμενα κέρδη που θα αποκόμιζε το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υφίσταται, ενώ στο σπίτι του 68χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος επιστολών, όμοιων με την προαναφερόμενη, τις οποίες τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2011 απέστειλε σε διάφορους οικονομικούς παράγοντες της Ελλάδας.

Ο υποδιοικητής του Ιπποκράτειου υπέβαλε μήνυση κατά του επιτήδειου, ενώ η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.