Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκος Νταμπίζας


Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νταμπίζας, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας με τους Ατζαγκούν, Πράνιτς και Κλωναρίδη. Ενώ στην συνέχεια μίλησε για το επεισόδιο της Κυριακής όπου και δέχτηκε επίθεση από κάποιους οπαδούς της ομάδας.
Αναλυτικά δήλωσε:

«Σαφώς και έχουμε ολοκληρώσει κατά μεγάλο ποσοστό το ρόστερ της ομάδας μετά και την απόκτηση των τεσσάρων ποδοσφαιριστών. Για τις οποίες υπήρχαν δυσκολίες τόσο στην περίπτωση του Ατζαγκούν όσο και σε αυτή του Πράνιτς και του Κλωναρίδη. Ο Ατζαγκούν από πλευράς χαρακτηριστικών είναι ο ποδοσφαιριστής από ....
τα χαφ που μπορεί να παίξει διαφορετικό ρόλο στην ομάδα και αυτό», είπε αρχικά και συνέχισε,
«Τον τσεκάραμε από το Παγκόσμιο Κύπελλο και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Περισσότερο μας εξέπληξαν ηγετικά χαρακτηριστικά που είδαμε να έχει σε αυτή την ηλικία και είναι πολύ σημαντικά πέρα από τα ποδοσφαιρικά χαρίσματα», είπε ο Νταμπίζα.

»Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που πληρώθηκε η ομάδα του. Είναι μια επένδυση για το μέλλον όπως ξέρετε καθώς η πολιτική μας ήταν να μην δώσουμε χρήματα σε ομάδες. Εδώ κάναμε μια παρασπονδία. Υπήρξε όμως καλή συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή και τον εκπρόσωπο του και πιστεύω θα έχουμε όφελος».

Για τον Πράνιτς είπε: «κινούμαστε εδώ και αρκετό καιρό το πρόβλημα ήταν το συμβόλαιο του. Έκτοτε ήμασταν σε επικοινωνία με τον ατζέντη του και εμείς έπρεπε απλά να περιμένουμε αλλά να περιμένουμε πολύ. Δείξαμε πόσο τον θέλουμε και εισπράξαμε πόσο μας θέλει. Και φτάσαμε στο να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και παρακάμψαμε τα όσα περάσαμε.
»Αγωνιστικά δεν μπορώ να πω πολλά. Μπορεί να δώσει πολύ ποιότητα στην ομάδα μας. Το γεγονός ότι μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις είναι ένα μπόνους. Θα μας βοηθήσει πάρα πού στην προσπάθεια που κάνουμε. Ο ρόλος αυτών των παιδιών, όπως του Μπεργκ, του Μέντες και του Σίλντενφελντ είναι ο φάρος για τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές να τους μεγαλώσουμε και να παίρνουν παράδειγμα».

Για τον Κλωναρίδη: «είναι μια περίπτωση που προέκυψε μετά την πρώτη απόπειρα της Σάντερλαντ για τον Χάρη. Είχαμε μια επικοινωνία και αμέσως έδειξε ενδιαφέρον για να έρθει. Καταλάβαμε ότι το παιδί μας έχει προτεραιότητα. Βέβαια και στην περίπτωση του υπήρχαν διαδικασίες, κάποιες ρήτρες, κάποια θέματα με την ομάδα του.

»Μετά την πώληση του Χάρη δεν ήταν άμεση ανάγκη να αποκτηθεί ένας ακραίος επιθετικός. Τα χαρακτηριστικά του Βίκτωρα και το γεγονός ότι τον πήραμε ελεύθερο ήταν μια ευκαιρία που δεν μπορούσαμε να αφήσουμε αν πάει χαμένη. Επενδύουμε στον Βίκτωρα και αυξάνουμε και τον συναγωνισμό στην ομάδα. Γιατί ο συναγωνισμός κάνει καλό και χρειάζεται σε κάθε ομάδα».

Τέλος για το επεισόδιο της Κυριακής είπε: «Δεν θέλω να αναφερθώ πολύ σε αυτό. Όντως υπήρξε ένα επεισόδιο και επειδή με πήρε πολύς κόσμος που ανησύχησε και λογικό ήταν από όσα διάβασαν και έμαθαν, χίλιες λέξεις αξίζουν όσο μια εικόνα. Η ομάδα έχει πολλά σοβαρότερα προβλήματα από μια μεμονωμένη αντίδραση 3-4 ατόμων εν ώρα δουλειάς μου.

»Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάνω την δουλειά μου. Χθες στο παιχνίδι των νέων έκανα την δουλειά μου και θα συνεχίσω να την κάνω. Μάλιστα γνωρίζοντας τον χαρακτήρα μου και επειδή έχω περάσει αρκετές δυσκολίες θα μου δώσουν μεγαλύτερο κίνητρο για να πετύχω. Ήξερα τις δυσκολίες αλλά αυτό έχω υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Παναθηναϊκό.

»Η αντίδραση μου είχε να κάνει με τον χώρο που ήμασταν με τους γονείς που ήταν εδώ και με τον σεβασμό στην ομάδα. Δεν περιμένω καθολική αποδοχή και το ξέρω. Θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό με τον τρόπο μου. Οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να εκφράσει την άρνηση του. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν έχει χώρο για τέτοιου είδους προβλήματα. Δεν θέλω να αναφερθώ περισσότερο».