Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ευάγγελος βενιζέλος


Χαιρετισμό στο διήμερο συνέδριο για την 39η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διευκρινίζοντας τι χωρίζει και τι ενώνει το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.
«Πρέπει να τοποθετηθούμε με ακρίβεια ως προς τη σχέση μας με τον άλλο κυβερνητικό εταίρο, να πούμε καθαρά τι είναι αυτό που μας ενώνει μέσα στη συγκυρία της κρίσης, αλλά και τι είναι αυτό που μας χώριζε και μας χωρίζει, αξιακά και ιδεολογικά» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι μέσα από τις συζητήσεις πρέπει να....

διαφανεί η προοπτική της πατρίδας, το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που είναι η μόνη δυνατότητα πραγματικής εξόδου από το Μνημόνιο.
«Όχι πάλι η ανεύθυνη και επικίνδυνη θεωρία της μονομερούς καταγγελίας, που οδηγεί φυσικά στην ανατροπή των πάντων, στην έξοδο της χώρας από το ευρώ, στην πτώχευση, στη δυστυχία, στο αδιέξοδο, στην απομόνωση.
» Είναι πραγματικά κρίμα το γεγονός ότι η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξανακυλήσει στην ρητορεία της μονομερούς καταγγελίας. Αυτό δείχνει το απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, την απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων, την έλλειψη ικανότητας σχεδιασμού για τη χώρα» συνέχισε.
Για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς γενικότερα, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στην ομιλία που θα κάνει την Τετάρτη.
«Κυρίως γιατί δεν θέλω να προλάβω και να προκαταλάβω τον ελεύθερο επιστημονικό λόγο των εισηγητών μας, τις απόψεις των πολιτικών στελεχών που θα εκφραστούν, κυρίως γιατί θέλω κι εγώ να ακούσω πριν μιλήσω. Αλλά αύριο θα μιλήσω στο όνομα της παράταξης για την προοπτική της και για την προοπτική της χώρας» κατέληξε.