Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Εγκαταστάθηκε και λειτουργεί

σύστημα κλιματισμού

στο κλειστό της Πειραϊκής-Πατραϊκής

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των συστημάτων κλιματισμού στο Αθλητικό Κέντρο Πειραϊκής-Πατραϊκής (κλειστό Χαλκιά-Αναστασιάδη).
Συστήματα που προσφέρουν αερισμό, ψύξη και θέρμανση του αγωνιστικού χώρου καθώς και θέρμανση και ζεστό νερό στους βοηθητικούς χώρους του. Σε μια τεχνικά πλήρη εγκατάσταση που διασφαλίζει την ασφαλή και ομαλή λειτουργία καθώς και (μέσω του αυτόματου ελέγχου-ρύθμισης και της θερμικής μόνωσης όλων των εξωτερικών στοιχείων) τον περιορισμό των....
ενεργειακών απωλειών τους.
Προηγήθηκε βέβαια, σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ, η αντιμετώπιση του προβλήματος της παροχής της αναγκαίας πρόσθετης ηλεκτροδοτικής ισχύος στο αθλητικό κέντρο, για την ικανή λειτουργία των συστημάτων κλιματισμού.
Παράλληλα δε, για λόγους προστασίας και ασφάλειας, περιφράχθηκε ο χώρος της εξωτερικής μονάδας.
Ενώ, από τον ΔΟΑΠΠΕΧ έχουν προγραμματιστεί εργασίες αναβάθμισης του κλειστού και σε άλλους τομείς της υποδομής του.

Το έργο, κόστους 250.000 ευρώ, είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004». Τελικά, αποπληρώθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου.

Την Παρασκευή, 30 Αυγούστου, τα συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης στο κλειστό Χαλκιά-Αναστασιάδη τέθηκαν σε επιτυχή δοκιμαστική λειτουργία, παρουσία του δημάρχου, Θαν. Ζεμπίλη, ο οποίος συνοδευόταν από την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη και Γιώργο Γεραντώνη, αντίστοιχα, τον δημοτικό σύμβουλο Δήμο Κόρδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Υπενθυμίζεται, πως με την ολοκλήρωση του κλειστού στο Βασιλικό, θα έχουμε σε λειτουργία 9 κλειστά γυμναστήρια στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων. Με τη Δημοτική Αρχή να ενδιαφέρεται -πέρα από την πλήρη κάλυψη των αναγκών ανά την επικράτεια του Δήμου- και για τον εκσυγχρονισμό των ήδη σε λειτουργία κλειστών γυμναστηρίων. Έτσι, το κλειστό Χαλκιά-Αναστασιάδη είναι το 2ο κατά σειρά –μετά από το κλειστό Κανήθου- στο οποίο εγκαθίσταται σύστημα κλιματισμού.
Αποτελώντας ταυτόχρονα έναν πρόσθετο κλιματιζόμενο δημοτικό χώρο διαθέσιμο στους πολίτες σε περιόδους καύσωνα.