Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013, εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος. Πριν την ανάγνωση του αποστολικού αναγνώσματος, ο Επίσκοπος μας χειροθέτησε σε αναγνώστη τον .....νεαρό Σωτήριο Τοροσιάν, μαθητή Λυκείου.
Κατά τη διάρκεια της χειροθεσίας Σεβασμιώτατος ομίλησε περί χαρισμάτων και πως αυτά διανέμονται στην Εκκλησία αλλά και πως πρέπει να τα διαχειριζόμαστε οι χριστιανοί. Πρίν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, οι μετ’ αυτού κληρικοί και οι εφημέριοι του ναού τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Χρυσούλας Τσιτσάκη.
Την επομένη ημέρα Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, Αρχή της Ινδίκτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος.
Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του προς τους πιστούς της Ενορίας, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος,  αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Λουκ. δ΄ 16-22) ανέφερε ότι ο Χριστός αποτελεί την εκπλήρωση των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης και την προσδοκία των εθνών.
Πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας, παρουσίασε στους ενορίτες των Ευβοέων Αγίων, τον Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου, τον οποίο διόρισε ως νέο εφημέριο - προϊστάμενο του Ιερού Ναού εις διαδοχήν του από πολλών ετών συνταξιούχου πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Γροντή, ο οποίος ως πρώτος εφημέριος του Ι. Ναού ανήγειρε με πολύ κόπο και θυσιαστικό φρόνημα τον Ι. Ναό. Ο π. Δημήτριος θα εξακολουθήσει, αν και συνταξιούχος, να διακονεί τον Ι. Ναό και τους Ενορίτες, πλησίον του νέου ιερέως π. Δαμασκηνού.
 
Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος