Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡIΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡIΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝEΝΑΝ!!!!

Σαν σήμερα πριν από  39 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «Κινγκ Τζορτζ» ανακοινώνει την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και δίνει στη δημοσιότητα την ιδρυτική διακήρυξη. Στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 συγκροτήθηκε το Κίνημα που αγκάλιασε το σύνολο των οραμάτων και των αξιών των μεταπολεμικών γενιών της χώρας μας, που έδωσαν τον αγώνα ενάντια στον πολιτικό και κοινωνικό διχασμό της ελληνικής κοινωνίας σε «εθνικόφρονες» και ,,,,«μιάσματα» σε «αρεστούς» και «μη προνομιούχους»
Από τον Οκτώβρη του 1981 θεμελιώθηκαν και εν τέλει κυριάρχησαν έννοιες και αξίες, όπως η ελευθερία έκφρασης, η ανάπτυξη των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η ίση μεταχείριση από τη δικαιοσύνη, το κράτος και τους θεσμούς όλων των πολιτών, ή ισότιμη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες και η κατοχύρωση της πρόσβασης όλων στα θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά της παιδείας και της υγείας. Για πρώτη φορά, θεμελιώθηκε οικογενειακό δίκαιο που διασφάλιζε τα δικαιώματα της γυναίκας και λήφθηκε μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες , τους αγρότες, τις εργαζόμενες μητέρες, τους πολύτεκνους και σειρά άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η ύπαιθρος της πατρίδας μας είδε ηλεκτρικό ρεύμα, άσφαλτο σε όλους τους οικισμούς, αρδευτικό δίκτυο και γιατρό/δάσκαλο σε νέα σχολεία και κέντρα υγείας. Πραγματοποιήθηκαν μεγάλες πολεοδομικές παρεμβάσεις, αστικές αναπλάσεις-πεζοδρομήσεις και κατασκευάστηκαν ολοκληρωμένα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης στις μεγάλες πόλεις.
Στην πορεία των 39 χρόνων έγιναν όμως και λάθη.Λάθη κυρίως που εντοπίζονται στο γεγονός πως κάποιοι πίστεψαν η και πιστεύουν ακόμα δυστυχώς πως το κράτος δικαίου για πολλούς είναι “κράτος για βόλεμα” και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι “επίδομα στον ψηφοφόρο”. Δυστυχώς κάποιοι δεν τίμησαν την μεγάλη δημοκρατική παράταξη ,δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και συνέβαλαν στην διαμόρφωση παθογενειών και αγκυλώσεων που επιβαρύνουν τους πολλούς...
Για αυτόν τον λόγο η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ιστορική ευθύνη να επαναφέρει το κίνημα στις βάσεις της ιστορικής του διακήρυξης. Οι πολιτικές  παρακαταθήκες της ιδρυτικής  διακήρυξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε μια εποχή  που ελληνικός λαός βιώνει την  πιο έντονη κοινωνική και οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, η ανάγκη για Εθνική ανεξαρτησία, για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα των πολιτών στις ευκαιρίες οφείλουν να αποτελούν για εμάς δεσμεύσεις.
Η συνεισφορά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην χάραξη μιας πραγματικά ανεξάρτητης  Εθνικής πολιτικής, μιας πολιτικής  ενίσχυσης των μη προνομιούχων πολιτών,  μιας πολιτικής που ενίσχυσε το διεθνή ρόλο της χώρας και σηματοδότησε την οικονομική της ανάπτυξη και  τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων είναι μια πραγματικότητα που δεν διαπραγματευόμαστε με ΚΑΝΕΝΑΝ .
Η Ν.Ε. Ευβοιας,  καλεί όλα τα μέλη και τις κοινωνικές δυνάμεις του Κινήματος στον νομό μας να συνεχίσουν την ιδεολογική και πολιτική μάχη με μόνο καθοδηγητή μας  το σταθερό και διαχρονικό μήνυμα της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη!

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΊΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ!!!!

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ