Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΜΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΜΗΣ 60 - 71


Πολύ σκληρός για να....ηττηθεί!

Μεγάλη σε σημασία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης μέσα στο Πέραμα, αφού επιβλήθηκε του τοπικού Ερμή με σκορ 60-71! Το ματς ήταν συναρπαστικό και πραγματικά τα είχε όλα. Υπήρχε πάθος για την νίκη, εναλλαγές στο προβάδισμα, ένταση στην κερκίδα, ένταση στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και ολιγόλεπτη συσκότιση. Μέσα σε αυτό το κλίμα οι γηπεδούχοι ....

πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν το «ροζ φύλλο αγώνα», αλλά ο ΓΣ Κύμης φρόντισε να τους προσγειώσει ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Η αναμέτρηση άρχισε πολύ άσχημα για την ομάδα της Κύμης, με τους παίκτες της να είναι νευρικοί στην επίθεση και να κάνουν πολλά άστοχα σουτ. Αντίθετα, οι παίκτες του Περάματος ευστοχούσαν σε διαδοχικά τρίποντα, πολλά από τα οποία ήταν υπό ασφυκτική πίεση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Γυμναστικός να μείνει για πάνω από 4 λεπτά άποντος, προτού πετύχει ένα τρίποντο στα 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της περιόδου, η οποία τελείωσε με 17-12. Δύο λεπτά μετά την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου συνέβη ένα απρόοπτο, καθώς έσβησαν τα φώτα του γηπέδου και το ματς διεκόπη για περίπου πέντε λεπτά. Αυτή η διακοπή από ότι απεδείχθη βοήθησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι από εκείνο το σημείο και μετά ήταν πιο αποφασισμένοι και έβρισκαν περισσότερες  επιθετικές λύσεις. Παρ’ όλα αυτά, το Πέραμα εξακολουθούσε να είναι πολύ εύστοχο και κατάφερε να προηγείται στο ημίχρονο με 37-32. Στο 6,37 πριν την λήξη της 3ης περιόδου ο ΓΣ Κύμης πήρε το προβάδισμα με 43-44, με το δεκάλεπτο να κλείνει με 45-50. 

Η τελευταία ...στροφή του παιχνιδιού ήταν συγκλονιστική, με το προβάδισμα να αλλάζει πολλές φορές χέρια, ενώ υπήρχαν και από δύο αποβολές για κάθε ομάδα. Τελικά, στα τελευταία λεπτά η Κύμη έδειξε περισσότερη ψυχραιμία και κατάφερε να πετύχει την σπουδαία νίκη που της επιτρέπει να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Να σημειωθεί ότι την πολύ καλή απόδοση και των δύο ομάδων και την μαχητικότητα που έδειξαν όλοι οι παίκτες επισκίασε η ένταση που ακολούθησε την λήξη του αγώνα. Δύο παίκτες της γηπεδούχου ομάδας είχαν προκλητική και υβριστική  στάση σε όλο το ματς τόσο απέναντι στους συναδέλφους τους της αντιπάλου ομάδας, όσο και απέναντι στους φιλάθλους. Η ένταση μεταφέρθηκε στην κερκίδα, με μικρή μερίδα των οπαδών του Περάματος να κινείται απειλητικά στους φιλοξενούμενους φιλάθλους και στην συνέχεια να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μπορέσει να αποχωρήσει η ομάδα της Κύμης.

Οι πόντοι των ομάδων
Ερμής Περάματος: Χαραλαμπίδης 5, Κουκουβάκης 7, Παπαδής 17, Καραμαδούκης 11, Μαρίνος 4, Στέφος 8, Πλατσικούδης 8, Καϊρης, Ιωάννου, Γουρνάς, Λεγάτος, Αρβανίτης
Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης: Σέττος 15, Καραμπάτσος 8, Παπαντωνίου 9, Σιαμανδούρας 8, Κατράνας 8, Γεωργιάδης 16, Ιωάννου 4, Τσιριμώκος 3, Γκρινιάρης, Ράπτης, Μπολάνος, Αγγελής.