Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Εθνική Νέων

Νικηφόρα πρεμιέρα της Εθνικής Νέων, 1-0 την Αλβανία

Χάρη στο γκολ του Πόποβιτς στο 86ο λεπτό, η Εθνική Νέων επικράτησε στην βουλγαρική πόλη Λόβετς 1-0 της Αλβανίας στην πρεμιέρα του 6ου προκριματικού ομίλου του EURO 2014.
Η ελληνική ομάδα ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει νωρίτερα με καλύτερη το δοκάρι του Φούντα στο 52΄, όμως τελικά πήρε....
δίκαια τη νίκη που της δίνει σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στην elite round.
Ο διαιτητής του ματς Εϊτάν Σεμεούλεβιτς (Ισραήλ) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Φούντα, Πολίμο, Βούρο, Λουλάι, Κόσε
ΕΛΛΑΔΑ: Στρέζος, Πολίμος, Μυρθιανός, Σωτηράκος, Βλάχος, Βούρος, Δώνης Δεληγιαννίδης (83΄ Ρούσσος), Μήλιος (62΄ Πόποβιτς), Φούντας, Κρητικός (76΄ Κουλούρης)
ΑΛΒΑΝΙΑ: Στρακόσα, Σοκόλι, Λουλάι, Χοτζαλάρι, Σίκλου, Γκίνι (87΄ Καλάια), Καβαζάι, Κόσε, Πρέντι, Ιμεράι (90΄+1 Αντέμι), Σεκίσι (69΄ Κάμε)
Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η διοργανώτρια Βουλγαρία (επόμενη αντίπαλος της Ελλάδας στις 14/11) νίκησε 2-1 τη Σλοβακία.
«Δεν αρχίσαμε καλά στον αγώνα, όμως μετά το 15΄ ανεβάσαμε την απόδοσή μας και γίναμε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Χάσαμε έξι σπουδαίες ευκαιρίες, είχαμε δοκάρι και καταφέραμε στο τέλος να πάρουμε τη νίκη. Ήμασταν πειθαρχημένοι και σοβαροί και γι΄ αυτό το λόγο φτάσαμε στην επιτυχία. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Στρέφουμε από τώρα την προσοχή μας στο επόμενο ματς με τη Βουλγαρία», ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή Θοδωρή Παχατουρίδη.