Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Ξεκινούν τη λειτουργία τους τα πρώτα τμήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων προχώρησε στην ίδρυση του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Χαλκίδας, με σκοπό:
α) την ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην εκπαίδευση, με τη σύνδεση ή την επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, αυτών που για οποιονδήποτε λόγο δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση και
β) την ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης τους στις.....

νέες εργασιακές, οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες της αγοράς εργασίας καθώς και της διατήρησης της θέσης εργασίας τους και της ενίσχυσης της επαγγελματικής τους εξέλιξης, μέσω της συμμετοχής τους στην «κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας και της προσαρμογής τους στις γνωστικές απαιτήσεις και τις νέες ζητούμενες δεξιότητες ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικού και οικονομικού πεδίου δράσεων και της» και την πρόσβασή τους.
Εξασφαλίζοντας συνθήκες ευελιξίας ως προς το χρόνο εκπαίδευσης-επιμόρφωσης..
Τα πρώτα τμήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χαλκιδέων θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013.
Το πρώτο τμήμα που θα ξεκινήσει (μετά από μεγάλη ζήτηση από τους εκπαιδευόμενους) αφορά στο μαθησιακό αντικείμενο «Ιταλικά για τον Τουρισμό». Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 4:45-6:45 μ.μ..
Τα άλλα δύο τμήματα αφορούν: στην «Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο», με τα μαθήματα να γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη, 5-8 μ.μ. και στα «Αγγλικά για το χώρο εργασίας», με τα μαθήματα να γίνονται Πέμπτη και Παρασκευή 4:45-6:45 μ.μ..
Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον –προσβάσιμο και για ΑμεΑ- χώρο του 25ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.
Σε κάθε τμήμα συμμετέχουν τουλάχιστον 16 ενήλικες εκπαιδευόμενοι ενώ στις ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση θα δημιουργούνται διαρκώς νέα τμήματα. Ήδη, μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί 55 εκπαιδευόμενοι στα τμήματα της προτίμησής τους.
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές και νέα τμήματα θα δημιουργούνται, καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς.
Τα προσφερόμενα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε ηλικίας, μόρφωσης και εθνικής προέλευσης.
Τα μαθήματα θα γίνονται το απόγευμα, 2 ή 3 φορές την εβδομάδα και θα ολοκληρώνονται σε κύκλο 25 έως 50 ωρών. Παρέχονται δε, δωρεάν.
Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Χαλκίδας θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στις εξής θεματικές ενότητες: Οικονομία – Επιχειρηματικότητα / Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον / Νέες Τεχνολογίες / Γλώσσα και Επικοινωνία / Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις / Πολιτισμός και Τέχνη / Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων.
Η κατάταξη σε τμήματα μάθησης γίνεται ανάλογα με τις αιτήσεις των υποψηφίων και τηρείται σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2221355116, 2221355150 και 2221355114.
Η φόρμα της αίτησης εγγραφής - δήλωσης προτίμησης επί των προσφερομένων προγραμμάτων/μαθημάτων, βρίσκεται διαθέσιμη στα Καταστήματα και τα Κ.Ε.Π. του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και στην ιστοσελίδα του (www.dimos-xalkideon.gr).
Οι αιτήσεις εγγραφής θα κατατίθενται στο Δημοτικό Κατάστημα επί της Ληλαντίων & Μεγασθένους, στη Δ/νση Διοίκησης στον 2ο όροφο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες