Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

«Ήμασταν ομάδα, θέλω δώρο την... Δευτέρα», είπε ο Στέφενς


Την ικανοποίησή του για την εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στην Σαχτέρ, εξέφρασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο «Δικέφαλος» έπαιξε σαν πραγματική ομάδα.
«Παίξαμε καλά. Ειδικά στο πρώτο μέρος δεν αφήσαμε την Σαχτέρ να απειλήσει, παρότι ξέρουμε πως έχει πολύ καλές στημένες φάσεις. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και το σημαντικό για τη νίκη οι καλές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο».

Για το τι κρατάει από τον σημερινό αγώνα και τη νίκη: «Κρατάω το ότι ήμασταν ομάδα. Σήμερα υπήρξε συλλογικότητα και ελπίζω αυτό το στοιχείο να συνεχιστεί και να πάμε ακόμα καλύτερα».

Για το αν αυτό ήταν το καλύτερο... δώρο για τα αυριανά γενέθλιά του: «Ελπίζω να ....
μου δώσουν το δώρο μου την Δευτέρα. Σήμερα δεν είναι τα γενέθλιά μου, είναι αύριο και ελπίζω να μου το δώσουν την Δευτέρα (στο ματς με τα Γιάννενα)».
Για την δουλειά που γίνεται: «Δεν έχει σημασία ο προπονητής. Οι παίκτες δούλεψαν ομαδικά και πήραν την μεγάλη νίκη».

Τέλος, Για τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο ερχόμενος από την Θεσσαλονίκη, ο Ολλανδός προπονητής, είπε: «Φυσικά αυτό που είναι να κάνουμε εμείς είναι ευχαριστήσουμε αυτούς τους φιλάθλους που ήρθαν από τόσο μακριά για να βρεθούν κοντά στην ομάδα».

Κίτσιου: «Σημαντικό που προκριθήκαμε»

Περιχαρής για την νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σαχτιόρ στην Αστάνα, αλλά και την εξασφάλιση της πρόκρισης στους «32» του Europa League, εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο Στέλιος Κίτσιου.

Ο νεαρός μπακ του «Δικεφάλου» του Βορρά και σκόρερ του δεύτερου τέρματος της ομάδας του, αφιέρωσε την πρόκριση στον Χουμπ Στέφενς.

«Θέλαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να πάρουμε την πρόκριση, τα καταφέραμε και είναι πολύ σημαντικό που πήραμε την πρόκριση. Είναι μεγάλες οι διαφορές με το πλαστικό γήπεδο, ωστόσο εμείς ήρθαμε εδώ για να πάρουμε την νίκη και το καταφέραμε» ήταν τα λόγια του.

Αναφερόμενος στο τέρμα που πέτυχε, σχολίασε: «Έτυχε να είμαι εγώ στη συγκεκριμένη φάση και ευτύχισα να σκοράρω. Εμένα με νοιάζει να βοηθάω την ομάδα. Αφιερώνουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές την πρόκριση στον προπονητή».

Γλύκος: «Αφιερωμένη στον κόσμο μας»
Ο Παναγιώτης Γλύκος δεν θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος, αφού όχι μόνο επέστρεψε στους ευρωπαϊκούς αγώνες (λόγω της τιμωρίας του Χακόμπο για πειθαρχικό παράπτωμα), αλλά έκανε και μια εντυπωσιακή εμφάνιση:

«Είμαστε όλοι χαρούμενοι που πήραμε τους τρεις βαθμούς. Κάναμε ένα πολύ καλό ματς και μπήκαμε πολύ δυνατά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο επαναπαυτήκαμε και οι αντίπαλοι μας έκανα κάποιες ευκαιρίες, αλλά εμείς πήραμε αυτό που θέλαμε. Είχαμε ως στόχο να περάσουμε στους 32 είτε με νίκη είτε με ισοπαλία».

Για την συμπαράσταση των φιλάθλων είπε τα εξής: «Το ξέραμε πριν έρθουμε εδώ πως οι οπαδοί μας θα μας στηρίξουν. Ήταν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει τόσο μακρινή μετακίνηση οπαδών, από την Θεσσαλονίκη στο Καζακστάν. Είναι άξιοι και σίγουρα έχουν και αυτοί ένα μερίδιο από αυτή τη νίκη… Σίγουρα και εμείς το συζητήσαμε. Εγώ περιμένω πάντα την ευκαιρία μου και πάντα πρέπει να είμαι έτοιμος και να δουλεύω όσο μπορώ στις προπονήσεις».

Κουμίκοφ: «Πιο ποιοτικός ο ΠΑΟΚ»
Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Σαχτέρ Καραγκαντί, Βίκτορ Κουμίκοφ, στάθηκε στην διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων και εκεί απέδωσε την ήττα από τον ΠΑΟΚ: «Δεν πήραμε βαθμό, γιατί ο ΠΑΟΚ έχει πιο ποιοτικούς παίκτες από την δική μας ομάδα, ακόμη και αυτοί που είναι στον πάγκο. Γενικά, πάντως, είμαι ευχαριστημένος από την χρονιά που έκανε η ομάδα. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα στη διάρκεια της σεζόν, ακόμη και από την αρχή που ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας στο Champions League δήλωσε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία των φιλάθλων:

«Στο παιχνίδι με την Σέλτικ υπήρχε όντως πολύς κόσμος, αλλά τότε ίσως και να ήρθαν για να δουν την Σέλτικ. Αυτή την φορά μπορεί να ήταν και το όνομα του αντιπάλου ο λόγος, αλλά να μην ξεχνάμε ότι παίζουμε σε μία πόλη διαφορετική από αυτήν που είναι η φυσική μας έδρα. Είναι ένα θέμα πάντως που πρέπει να μας απασχολήσει για την επόμενη σεζόν».