Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τατσόπουλος: «νιώθω ότι με οδηγούν κάποιοι στην έξοδο»


«Δεν έχω πρόθεση να παραιτηθώ, διότι δεν θεωρώ ότι κάνω κακό στον ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση μου» δήλωσε την Πέμπτη ο Πέτρος Τατσόπουλος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχουν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να τον οδηγήσουν στην έξοδο.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Τατσόπουλος υποστήριξε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα, αλλά στους κόλπους του αναπτύσσονται νοσηρά φαινόμενα και πως ο ίδιος γελάει όταν βλέπει στελέχη του να θέλουν να τον θέσουν υπό επιτήρηση.

Συγκεκριμένα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν σκέφτεται να....

παραιτηθεί, διότι δεν έχει αποστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ που προσέγγισε τον Ιανουάριο του 2012. Βέβαια, όπως είπε, «νιώθω ότι με οδηγούν κάποιοι στην έξοδο».
«Αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσοι που μπορούν να το καταφέρουν και δεν είναι πάντα ιδιοτελείς. Δεν λέω ότι είναι κακοί και μοχθηροί άνθρωποι, αλλά είναι άνθρωποι που πιστεύουν ότι κάνω κακό στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τατσόπουλος.

«Εγώ δεν παραιτούμαι, διότι πιστεύω ότι κάνω καλό στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω ότι καταστρέφω τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο: πιστεύω ότι εκφράζω τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Ο κ. Τατσόπουλος χαρακτήρισε, επίσης, τον πόλεμο κατά της διαπλοκής, που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει ξεκινήσει, ως τακτική που θα οδηγήσει στην απομόνωση και στον πολιτικό αυτοχειριασμό του.

Για τον Β.Μουλόπουλο
Αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε εναντίον του ο Β.Μουλόπουλος, αναφέρει: «Κάτω από το κείμενο του Β.Μουλόπουλου στην "Αυγή" υπήρχε μια σκληρότατη κριτική του Αγγ.Ματαράκη προς τις απόψεις μου υπό τύπο ανοιχτής επιστολής, αλλά με ένα ύφος εντελώς διαφορετικό. Έβαζε τις απόψεις από κάτω και τις κοπάναγε έτσι. Είχαμε αποδόμηση χαρακτήρα, δολοφονία χαρακτήρα αυτή τη στιγμή. Του ρίχναμε δύο ότι είναι γελωτοποιός και βιζιτού και όταν ήταν κάτω, πηγαίναμε και του ρίχναμε τη χαριστική βολή ότι είναι φιλο-χρυσαυγίτης. Πάρα πολλοί αριστεροί λειτουργούν ενδεχομένως και με το σύνδρομο Πλουμπίδη. Ότι εντάξει, μπορεί να σε αδικεί το κόμμα και να λέει λέξεις παραπάνω, ακόμα και πολλές, μπορεί να σε αδικεί και κατάφωρα, παλιά τους έλεγαν ότι ήταν πράκτορες της Intelligence Service και τώρα, επειδή δεν έχει δουλειά, σου λένε ότι είσαι βιζιτού στη Συγγρού. Αυτό το πράγμα μπορώ να το αφήσω αναπάντητο;»

Για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα
Αναφερόμενος στη στάση του Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ο κ.Τσίπρας είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η πρώτιστή του μέριμνα είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μέσα στο κόμμα του. Ή η απόδοση πλήρους ευθυνών σε αυτούς που υπονομεύουν την ενότητα».

Υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει αυτή τη στιγμή λοβοτομημένους βουλευτές. Δεν θέλει αρνάκια που να κάθονται στη γραμμή. Να μην κουνιούνται…Θέλει βουλευτές με άποψη, γιατί αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Επιπλέον, επισήμανε ότι όταν η αξιωματική αντιπολίτευση γίνει κυβέρνηση «να περάσει από κόσκινο και έλεγχο κάθε σύμβαση και συμφωνία, είτε εκδοτικού ομίλου είτε τηλεοπτικού είτε βιομηχανίας και φαρμακοβιομηχανίας».

«Σε μια Δημοκρατία ο έλεγχος πρέπει να ασκηθεί προς πάσα κατεύθυνση. Δεν έχω κανένα στοιχείο αυτή τη στιγμή, ούτε υπέρ ούτε κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι έχει να κάνει με επιχειρηματικά συμφέροντα. Εάν, όμως, υπάρχει έστω και ένα στοιχείο που αποδεικνύει οποιουδήποτε είδους σχέση, προφανώς και πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Για οποιοδήποτε κόμμα. Βεβαίως και πρέπει να διερευνηθεί κάθε σκάνδαλο. Αλλά στη φράση μου μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα είπα ότι λογικά και μόνο αν το πάρετε, αποκλείεται όλοι όσοι έχουν μαζευτεί αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι πολυσυλλεκτικός χώρος, και αποκλείεται να είναι μόνο οι ιδεολόγοι και απ’ έξω καθάρματα. Δεν υπάρχει αυτή η αντίληψη».

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα και κατέληξε τονίζοντας: «Είναι ένα από τα πιο δημοκρατικά κόμματα σε επίπεδο ανοχής των διαφορετικών απόψεων. Απλώς, αναπτύσσονται νοσηρά φαινόμενα, τα οποία – γνώμη μου είναι – πρέπει να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους. Δηλαδή, πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν θεριεύσουν και κυρίως πριν γίνουν η κυρίαρχη άποψη».