Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΜΛΕΧ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ MOTOCROSS

Συνεχής αναβάθμιση σε επίπεδο υποδομών
για την πίστα του Δήμου Χαλκιδέων στο Πέι Δοκού

Ο 5ος και τελευταίος αγώνας του φετινού Πρωταθλήματος Motocross Νότιας Ελλάδας διεξήχθη το πρωί της Κυριακής, 10 Νοεμβρίου, στην πίστα του Δήμου Χαλκιδέων στο Πέι Δοκού.
Η καταξιωμένη και απαιτητική πίστα βρέθηκε στα καλύτερά της. Η διοργανώτρια Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Χαλκίδας (ΑΜΛΕΧ), με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Αθητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), φρόντισε όλα να εξελιχθούν άψογα. Οι συμμετοχές ήταν πολλές. Το πολύχρωμο σκηνικό γίνηκε ακόμη πιο λαμπερό από τον ήλιο. Η παρουσία.....
τόσο των γνωστών όσο και των νέων αναβατών, αποδείχθηκε ενθουσιώδης, δυναμική και ελπιδοφόρα. Ο συναγωνισμός υπήρξε έντονος. Το επίπεδο των αγωνιζομένων αξιολογήθηκε ανεβασμένο από προηγούμενες χρονιές. Το θέαμα ήταν συναρπαστικό. Και τυχεροί οι θεατές που το απόλαυσαν.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΕΟΥΣ ΑΝΑΒΑΤΕΣ

Το «παρών» στον αγώνα έδωσαν και αρκετοί αναβάτες της ΑΜΛΕΧ. Με τρεις από αυτούς να κατακτούν τίτλους και διακρίσεις.
Ο μαθητής της ΣΤ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, Ανδρέας Ανδρέου που τον περασμένο Αύγουστο έκλεισε τα 10 του χρόνια και από το καλοκαίρι κατέχει τον τίτλο του πανελλήνιου πρωταθλητή στην κατηγορία mini (ηλικίας 8-12 χρόνων και μηχανές έως 65 cc), στον αγώνα της Κυριακής ήταν πάλι δυναμικός, ενθουσιώδης, πεισματάρης και αναδείχθηκε νικητής και στα δύο σκέλη της κατηγορίας του και παράλληλα πρωταθλητής και σ’ αυτόν το θεσμό.
Την καρό σημαία στον 10χρονο Ανδρέα, γιό του Νίκου Ανδρέου, νικητή της κατηγορίας open στο πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross του 2011, επέδωσε ο δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης.

Ο 22χρονος φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Παπίλας, μετά από έντονο συναγωνισμό με τον Κρητικό, σε μια μάχη που θύμισε τις μεταξύ τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, πήρε την καρό σημαία στο δεύτερο σκέλος του αγώνα και αναδείχθηκε -μετά από την τελική ισοβαθμία- τιτλούχος του θεσμού στην κατηγορία ΜΧExpert (αθλητών με βαθμολογία και κατάταξη σε πανελλήνια πρωταθλήματα στις κατηγορίες MX1 και MX2). Για να πάρει το κύπελλο από τα χέρια του πατέρα του Κώστα Παπίλα, παλαιού μέλους της ΑΜΛΕΧ.
Τέλος, ο έμπειρος Δημήτρης Στούπας στο νήμα πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα της κατηγορίας MX1 (ηλικίας άνω των 15 χρόνων και μηχανές έως 175-250 cc για τις 2Τ και1290-450 cc για τις 4Τ).
Ενώ, άνετα στη Χαλκίδα, επισφράγισε τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία Junior ο καταγόμενος από τη Λίμνη Ευβοίας, Γιώργος Παναγιώτου.

Η ΠΙΣΤΑ, ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

Η Πίστα Motocross του Δήμου Χαλκιδέων στο Πέι Δοκού είναι η μεγαλύτερη από τις 8 πίστες της χώρας που δύνανται να φιλοξενήσουν αγώνες πανελλήνιων πρωταθλημάτων και από τις πλέον αναβαθμισμένες.
Έχει έκταση 51 στρεμμάτων, αγωνιστική διαδρομή μήκους 1630 μέτρων και πλάτους 9 μέτρων, διαθέτει αγωνιστικό χώρο με σφικτή άμμο και σύστημα απορροής υδάτων καθώς και κατάλληλα διαμορφωμένα άλματα που προσθέτουν σε τεχνικές δυσκολίες και θεαματικότητα.
Χαρακτηριστικά που την έχουν καταξιώσει στους αθλητές, τους παράγοντες και τους φίλους του motocross σε πανελλήνιο επίπεδο.
Δεδομένου δε ότι η Αθήνα, αν και έχει τον μισό πληθυσμό της χώρας δεν διαθέτει πίστα motocross και ότι η πίστα στο Πέι Δοκού βρίσκεται εγγύτερα στην Αθήνα από όλες τις άλλες, είναι εμφανές ότι η Χαλκίδα αναδεικνύεται σε ιδανικό προορισμό των φίλων του αθλήματος.
Με εμφανείς τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της πίστας στο Πέι Δοκού και βάσιμα προσδοκώμενα τα οφέλη που αυτό θα αποφέρει για την περιοχή.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες των φίλων του motocross για προπονήσεις και εκπαίδευση και να μπορέσει η περιοχή να
Στοιχείο και μέγεθος που προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της πίστας στο Πέι Δοκού και βάσιμα προσδοκώμενα τα οφέλη που αυτό θα αποφέρει για την περιοχή.
Στο πλαίσιο υποστήριξης αυτής της προοπτικής, ο Δήμος Χαλκιδέων (πάντα σε συνεργασία με την ΑΜΛΕΧ που διαθέτει όρεξη και αγάπη για τον τόπο και το motocross) φροντίζει για τη συνεχή αναβάθμιση της πίστας.
Ήδη, ο αγωνιστικός χώρος, περιμέτρου 1.300 μέτρων, έχει περιφραχθεί εξ ολοκλήρου με ισχυρή διάταξη και είναι απομονωμένος από τον χώρο των θεατών, όπως απαιτείται για λόγους ασφάλειας. Ενώ, πρόσφατα, η πίστα απέκτησε δίκτυο παροχής νερού και σύντομα θα διαθέτει αυτόματο πότισμα και ηλεκτρικό ρεύμα.
Εφοδιασμένη με αυτές τις υποδομές, η πίστα στο Πέι Δοκού θα μπορεί πλέον να είναι ανοικτή για προπονήσεις, σε πολύ τακτά διαστήματα αλλά και να λειτουργεί εβδομαδιαία καλοκαιρινά mini camp motocross, με εκπαίδευση παιδιών στο άθλημα και εσωτερικό κύπελλο 4 αγώνων.
Καλύπτοντας τις ανάγκες εκπαίδευσης και προπόνησης των φίλων του motocross. Αποτελώντας (με παράδειγμα και τον μικρό πρωταθλητή μας) μια πιο extreme sport διέξοδο για τα παιδιά της περιοχής, σε σχέση με άλλα αθλήματα. Φιλοξενώντας αγώνες ενός θεαματικού αθλήματος που προσελκύει θεατές και μπορεί να ενισχύσει την επισκεψιμότητα της περιοχής. Στοχεύοντας σε όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα καθιστούσαν δυνατή τη διοργάνωση ακόμη και αγώνων παγκοσμίου επιπέδου.

ΠΙΣΤΑ: Αναβαθμισμένη η πίστα στο Πέι Δοκού έχει καταξιωθεί στον κόσμο του motocross

ΑΜΜΟΣ: Η σφιχτή άμμος κάνει την πίστα απαιτητική

ΑΝΔΡΕΟΥ-ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Ο δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης (έχοντας στο πλευρό του το γιό του) μόλις έχει απονείμει το κύπελλο και την καρό σημαία στον 10χρονο πρωταθλητή Ανδρέα Ανδρέου. Παρόντες ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, Θανάσης Κύριλος και ο αγωνοδίκης Τάσος Αθηναίος, και οι δύο της ΑΜΛΕΧ

ΠΑΠΙΛΑΣ (ΒΑΘΡΟ): Ο Παναγιώτης Παπίλας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, έχοντας πάρει το κύπελλο από τα χέρια του πατέρα του Κώστα, παλαιού μέλους της ΑΜΛΕΧ

ΠΑΠΙΛΑΣ (ΑΛΜΑ): Ο Παναγιώτης Παπίλας σε άλμα στη διάρκεια του αγώνα

ΣΤΟΥΠΑΣ (ΑΛΜΑ): Ο Δημήτρης Στούπας σε άλμα στη διάρκεια του αγώνα