Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου με τίτλο: «Βελτίωση κατασκευή συνδετήριων οδών Λεωφόρου Καραμανλή (πρώην Λ. Αθηνών)», στη Χαλκίδα, με συνολικό προϋπολογισμό 2.321.290,00 €.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε το έργο με τίτλο: «Βελτίωση κατασκευή συνδετήριων οδών Λεωφόρου Καραμανλή (πρώην Λ. Αθηνών)», με δικαιούχο τον Δήμο Χαλκιδέων και συνολικό προϋπολογισµό 2.321.290,00 €, μέρος του οποίου συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και πόρους της Ευρωπαϊκής .....
Ένωσης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007 -2013».
Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις σε τμήμα της Λ. Καραμανλή, από τον ισόπεδο κόμβο Δροσιάς (προς Δ.Ε. Ανθηδώνας) μέχρι την κάθετη οδό Νικοδήμου. Η Λ. Καραμανλή αποτελεί προέκταση της Ε.Ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας και την παλαιά είσοδο της Χαλκίδας με χρήση της παλαιάς γέφυρας. Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, κατασκευή διαχωριστικής νησίδας κυκλοφορίας, διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση τμημάτων οδών, οριζόντια και κάθετη σήμανση, ηλεκτροφωτισμός οδών και δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.
Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για την υλοποίηση ενός έργου ανάπλασης, το οποίο αφενός θα αμβλύνει τα προβλήματα κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στην παλαιά είσοδο της Χαλκίδας και αφετέρου θα καταστήσει την πόλη της Χαλκίδας ακόμη πιο φιλική τόσο για τους κατοίκους της όσο και για τους επισκέπτες», ενώ τόνισε: «Αξιολογούμε και εντάσσουμε με ταχείς ρυθμούς έργα αστικών παρεμβάσεων, με τα οποία στοχεύουμε στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας, της βιωσιμότητας και της αισθητικής των αστικών κέντρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στην προσπάθειά μας αυτή, οι Δήμοι αποτελούν σημαντικούς μας συνεργάτες».