Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Γιορταστικό τραπέζι για τους άπορους συμπολίτες έστρωσε ο Δήμος Χαλκιδέων ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Γιορταστικό τραπέζι, το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, έστρωσε ο Δήμος Χαλκιδέων.
 

Το «παρών» στο κάλεσμα του Δήμου έδωσαν άποροι συμπολίτες, καταγεγραμμένοι από την Κοινωνική Υπηρεσία και ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών του.
Το πρωτοχρονιάτικο γεύμα φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κτήματος «Άμπελις» (που παραχωρήθηκε δωρεάν από τους ιδιοκτήτες του, την οικογένεια Κοκορίκου), στον Μύτικα.
Στο γιορταστικό μενού προσφέρθηκαν σαλάτα, τυροπιτάκια και ντολμαδάκια γιαλαντζί για....

ορεκτικά, σπετζοφάι για πρώτο πιάτο, χοιρινό λεμονάτο με ρύζι και σάλτσα με μανιτάρια ως κυρίως πιάτο και γλυκό επιδόρπιο.
Η καλή προδιάθεση και η ζεστή ατμόσφαιρα δημιούργησαν το γιορτινό κλίμα ενώ οι μουσικές του (εθελοντικά προσφερθέντος) σχήματος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ληλαντίων, έφερε το κέφι στους συμμετέχοντες.
Πετυχαίνοντας το μήνυμα-στόχο της εκδήλωσης: Μαζί με τα «χρόνια πολλά» μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο ας δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλον ως μία ατελείωτη μεγάλη αλυσίδα με γερούς τους κρίκους της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, έτσι ώστε να αντισταθούμε και να ξεπεράσουμε κατά το δυνατόν τα προβλήματα της εποχής.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης (ο οποίος υποδέχθηκε τους καλεσμένους συμπολίτες, μαζί με την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΧ Τασούλα Μακαρώνα-Ψυχογιού), στον χαιρετισμό του, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, τόνισε: «Προτεραιότητα είναι οι πολίτες να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους και να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Ο Δήμος βρίσκεται δίπλα στους έχοντες ανάγκη, δημιουργώντας υποστηρικτικές δομές, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματικό πόρο, ενεργοποιώντας το δυναμικό της κοινωνικής αλληλεγγύης. Γιατί είμαστε όλοι μαζί μια μεγάλη και δεμένη οικογένεια.»
Σημειώνεται ότι, η πρωτοβουλία του πρωτοχρονιάτικου γεύματος αποτελεί μέρος ευρύτερης και συστηματικής προσπάθειας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην επικράτεια του Δήμου Χαλκιδέων.
Υπενθυμίζεται ότι λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο που υποστηρίζει 2.100 συμπολίτες με τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης, η Δομή Παροχής Συσσιτίων με 150 γεύματα ημερησίως και το Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας
Υποδοχής Αστέγων.