Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗ ΨΑΧΝΩΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 η Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών πανηγύρισε με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τον Άγιο Παρθένιο, επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό, του οποίου τμήμα της Τιμίας Κάρας διαφυλάσσεται από αιώνες στην Ιερά Μονή.
Στην Ιερά Πανήγυρη προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε.... στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, την Πέμπτη το απόγευμα, και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στην σπουδαία έννοια του θαύματος στη ζωή της Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και στον Όρθρο, ανήμερα της εορτής και προεξήρχε και της Ευχαριστιακής Συνάξεως, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως.
Τα πλήθη των προσκυνητών που προσήλθαν στο Μοναστήρι, προσκύνησαν με ευλάβεια την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών, παρακαλώντας έκαστος τον Άγιο, ώστε να πρεσβεύει στον Χριστό για την ψυχοσωματική υγεία όλων των ανθρώπων, ενώ παράλληλα, όλοι οι πιστοί, γεύτηκαν και την παραδοσιακή μοναστηριακή φιλοξενία από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. Ιάκωβο Μπαλωμένο και τους συν Αυτώ τρείς πατέρες της Αδελφότητος, οι οποίοι με πολλή αγάπη και ευγένεια διηκόνησαν όλους.
Στην Ιερά Πανήγυρη έψαλλε θαυμασιώτατα και με πιστότητα στο βυζαντινό μέλος, πολυμελής Χορός ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Οικονόμου π. Αργυρίου Στουραΐτη, εφημερίου της ενορίας των Πολιτικών.
Τόσον ο Εσπερινός, όσο και η Θεία Λειτουργία, μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.