Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΟΡΤΗ ΕΠΣΚ: Στήριξη σε τοπικό και... διαιτησία, τα αιτήματα!

ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ από corfusports

giortiepsk1
Παρουσία Σαρρή -Παπακωνσταντίνου, Μπριάκου, αλλά δίχως Φύσσα- Καλογιάννη, η 5η Γιορτή Ερασιτεχνικού (μετά... πίτας) – Ποια τα «αιτήματα» των ομιλητών.
 *
Oλοκληρώθηκε, πριν από λίγο (Παρασκευή, 7/2), στην αίθουσα διαλέξεων της Ιονίου Ακαδημίας, η 5η γιορτή Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, που... επανέφερε, φέτος, η ΕΠΣΚ, μετά από μια τριετία «αδράνειας».
Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, μαζί με τον αναπληρωτή πρόεδρο, Γιάννη Παπακωνσταντίνου και τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔ. Θανάση Μπριάκο - όχι, όμως, και τον, επίσης προαναγγελθέντα, τεχνικό διευθυντή των εθνικών ομάδων, Τάκη Φύσσα. Ενώ, κατά την επίσημη ενημέρωση, μια ίωση κράτησε στην....
Αθήνα και τον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη, ο οποίος είχε επίσης προσκληθεί. 

Ποζίδης: «Μια συγκλονιστική στιγμή...»
Το ρόλο συντονιστή της όλης εκδήλωσης, στην οποία έδωσε μαζικό «παρών» η ευρύτερη ποδοσφαιρική κοινωνία του νησιού (παίκτες, προπονητές, διοικητικοί, διαιτητές...), είχε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Παναγιώτης Ποζίδης.
Ο οποίος, στην εισαγωγική του ομιλία, αφού χαρακτήρισε τη γιορτή «μια συγκλονιστική στιγμή για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο», στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας εξωστρέφειάς του, ευχήθηκε, εν μέσω των εν γένει δύσκολων συγκυριών, να συνεχιστεί η προσπάθεια, μέσω του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, με focus στη νέα γενιά. 

giorti2
Προβατάς: «Εθνική, γήπεδο ΕΠΣΚ και... διαιτητές!»
Από πλευράς των επίτιμων προσκεκλημένων, ο μόνος που ανέβηκε στο βήμα (ακολουθεί ειδικό ρεπορτάζ), ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ (αντίθετα, Παπακωνσταντίνου και Μπριάκος συναίνεσαν στο να μη μιλήσουν, προκειμένου να γίνει πιο «ευέλικτη» η όλη εκδήλωση), ενώ αντίθετα, δυο λόγια είπαν λοιποί «εγχώριοι» θεσμικοί. Με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ, Ανδρέα Προβατά.
Ο κ. Προβατάς, αφού, μεταξύ άλλων, συνεχάρη την ΕΠΟ για την εκ νέου πρόκριση στα τελικά ενός Μουντιάλ («οι επιτυχίες της Εθνικής, δείχνουν τα σημαντικά βήματα προόδου στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά), έκανε λόγο για «ιδιαίτερη τιμή για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, λόγω της συμμετοχής ενός δικού μας παιδιού, του Ορέστη Καρνέζη». Ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον σχετικό ρόλο των επιμέρους Ενώσεων (περιπτώσεις Μικτών), ως πρωτογενές πεδίο «παραγωγής» των σημερινών διεθνών.
Εξάλλου, αφού επισήμανε την ανάγκη παρεμβατικών έργων στο ενωσιακό γήπεδο του Κανονιού, γνωστοποίησε την παράδοση και στο κ. Σαρρή του υπομνήματος που είχε υποβληθεί, πρόσφατα, και στον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Ανδριανό (κατά την επίσκεψή του στο νησί), προκειμένου, κατά το δυνατόν, να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συμβολή ως προς την κάλυψη των αναγκών του τοπικού ποδοσφαίρου. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους Κερκυραίους διαιτητές, τονίζοντας ότι με... φάρο – πρότυπο τον Τάσο Κάκο, «υπάρχει και στην Κέρκυρα ένας ικανός αριθμός διαιτητών, που αξίζει να αγωνιστούν σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Και είμαι βέβαιος πως, εάν τους δοθεί η ευκαιρία, δεν θα σας διαψεύσουν».

giorti4
«Τα Μνημόνια βλάπτουν... υγεία και αθλητισμό!»
Και οι υπόλοιποι; Κοντολογίς κι εν συνόψει...
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Σαμοϊλης, αναφέρθηκε στην «πονεμένη ιστορία», καταπώς τη χαρακτήρισε, του ΕΑΚΚ, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, έως τώρα, έχουν ειπωθεί πολλά λόγια και υποσχέσεις», αλλά όχι κι έργα. Ενώ για τις εν γένει δύσκολες συνθήκες των καιρών («τα Μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την... υγεία και τον αθλητισμό, μας έχουν ξεζουμίσει» ανέφερε), ευχήθηκε ένα... ανατρεπτικό 2014 («ανατροπή, λοιπόν, και στον αθλητισμό»), προκειμένου να έλθει «το νέο κι ελπιδοφόρο, ως ακτίνα φωτός για τα νιάτα».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κρίκετ, Ιωσήφ Νικήτας, αφού σημείωσε ότι η παρουσία Σαρρή και... Σία στην εκδήλωση «αποδεικνύει τη στήριξή σας στην ΕΠΣΚ, κάτι που, άλλωστε, αξίζει για το έργο της», ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο. 

giorti3
«Στήριξη σε ερασιτεχνικό και... κερκυραϊκή διαιτησία!»
Ο πρόεδρος του ΣΔΠ Κέρκυρας, Ιωακείμ Γεωργούδης κατέθεσε δύο αιτήματα. Ένα προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ («να βρεθούν τρόποι ακόμη μεγαλύτερης στήριξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου») κι ένα προς τον Μπριάκο: «Στην Κέρκυρα», είπε, «υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι διαιτητές, που μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγαλύτερες κατηγορίας. Στις προσεχείς αξιολογήσεις, ελπίζω να μη λησμονηθεί η κερκυραϊκή διαιτησία».
Ενώ, τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κερκυραίων Προπονητών, Μπάμπης Αρβανιτάκης, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την αλληλεγγύη των προπονητών στην εν γένει, μέσω του ποδοσφαίρου, προσπάθεια, για το καλό της νεολαίας του τόπου. 

Και... κοπή πίτας!
giorti5Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις προγραμματισμένες βραβεύσεις (ακολουθεί ξεχωριστό ρεπορτάζ), ενώ μετά το πέρας της, ακολούθησε μπουφές και... έντονο κους- κους! Αλλά (μην το λησμονήσουμε) και... διανομή τεμαχίων της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης, μιας και η κοπή της οποίας, πλαισίωσε την όλη εκδήλωση (συγκεκριμένα, έλαβε χώρα στην αρχή, πριν από ομιλίες και βραβεύσεις).